Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, 40 yıllık evli Nuray ve Ahmet Ceviz çiftinin nikah tazeleme törenine katılarak, mutluluklarına ortak oldu. 

40 yıl önce evlenen Nuray ve Ahmet Ceviz çifti, yeniden gelinlik ve damatlık giyerek sade bir törenle nikah tazeledi. Çiftin ikinci nikahlarını Mezitli Belediye Başkanı Tarhan kıydı. Nikah töreninde evli çift, çocukları, torunları ve sevenleriyle birlikte 75. Yıl Mahallesi'nde bulunan evlerinde bir araya geldi. Ceviz çifti, 40 yıllık evliliklerinin ardından ilk günkü heyecanla yeniden nikah masasına oturdu. Başkan Tarhan tarafından tazelenen nikah, sade ve samimi bir ortamda gerçekleşti. Ebeveynlerinin nikahlarına canlı şahitlik eden çocuklar ve sevenleri de büyük heyecan yaşadı. Anlamlı ve duygulu geçen nikah töreninde, Nuray ve Ahmet Ceviz çifti, keman eşliğinde dans ederek, ikinci nikahlarını kutladılar.

Nikah töreninde konuşan Başkan Tarhan, kendisi için çok anlamlı bir tören olduğunu ifade ederek, "Mersin'in ilk şekercilerinden olan Sadulllah Ceviz'in oğlu Ahmet Ceviz ile hayat arkadaşı Nuray Ceviz'in mutluluğuna ortak olduk. Diğer nikah törenlerine göre benim için çok özel ve anlamlı bir tören oldu. Evliliklerinin 40'ıncı yılını aşmış olan çiftimizin nikahını tazelemek, onların ve çocuklarının bu mutluluğuna şahitlik etmek beni oldukça duygulandırdı. Çiftimize hayatlarının geri kalan kısmında sevdikleriyle birlikte mutlu, sağlıklı ve huzurlu yıllar geçirmesini dilerim" dedi.

Mezitli'de 2016 yılının Eylül ayına kadar toplam 940 çiftin dünya evine girdiği bilgisini de veren Tarhan, yeni evlenen çiftlere içinde erguvan tohumu bulunan kalemler hediye edeceğini belirtti.
Editör: Barış Köksal