CHP Mersin İl Kadın Kolları, 1 Eylül Dünya Barış Günü kapsamında öğle saatinde Özgür Çocuk Parkı'nda bir etkinlik düzenledi. Etkinliğe CHP Mersin Milletvekilleri Aytuğ Atıcı ve Hüseyin Çamak, CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Parktaki CHP'li kadınlarla birlikte 'Barış şimdi' şeklinde slogan atan Aytuğ Atıcı, etkinlikte yaptığı konuşmada, dünyada en çok kirletilen kelimenin 'barış' olmasından dolayı üzgün olduğunu ifade ederek, "Ülkede bulunan herkesi ötekileştirerek barış getiremezsiniz. Ben bu ülkede hala barış istemekten utanıyorum. İnsanların birbirine düşürülmesi hala devam ediyor. Biz ne olursa olsun her yerde barış diyeceğiz" ifadelerini kullandı.

CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit ise yaptığı açıklamada, "Tüm dünya İkinci Dünya Savaşı'nda karanlık günler geçirdi. Türkiye de ekonomik olarak zor günler geçirdi. Ama İsmet İnönü'nün de dediği gibi çocuklar şekersiz kaldı fakat babasız kalmadı o günlerde. Ülkemiz 14 yıldır sürdürülen siyasetle savaşın eşiğine getirildi. Sorunlu olmadığımız komşu bir ülke kalmadı. Sınırımızda büyüyen örgütler ülkemizi tehdit eder hale geldi. 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü böyle karanlık günlerde kutlamak istemezdik. Umarım bundan sonraki süreç Türkiye için barış dolu olur" şeklinde konuştu.

Etkinliğin ardından Özgür Çocuk Parkı'nda barış için imza toplandı.
Editör: Barış Köksal