Balıkçılar, tezgahları canlı tutarak müşterilerini bekliyor. 30 TL'yi aşan kırmızı et fiyatlarından dolayı vatandaş da gözünü balık tezgahlarına çevirmiş durumda. Tezgahlarda yaşanan balık çeşitliliği ise hem vatandaşı hem de balıkçıları memnun ediyor.

Akdeniz'in önemli balık merkezlerinden biri olan Mersin'de, sağlıklı bir besin ve protein kaynağı olan balıkta sıkıntı yaşanmıyor. Mersin Balıkçılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Adnan Polat, balıkçıların yasal sınırlar dahilinde kıyıdan 12 mil uzaklaşarak avlandığını ifade ederek, avlanan balıkların tüketiciyi memnun edeceğini ve tezgahları doldurmaya yettiğini söyledi. Polat, tüketicinin balığa yönelmesindeki önemli etkenlerden birinin, kırmızı et fiyatının astronomik rakamlara ulaşmış olduğunu ifade ederek, balık fiyatlarının ise gayet makul düzeyde seyrettiğini kaydetti.

Bir çok balık türünün tüketicilerle buluşturulduğunu söyleyen Polat, "Kültür balıkları haricinde zam çok az var. Fiyatlar halkımız için çok uygun. Sardalya 5 liraya satılıyor. Çupra ve levreğin kilosu 15 ila 20 lira arasında. İstavrit ve kefal 7 liradan satılıyor. Tezgahlarımızda karides ve kalamar her zaman var. Ayrıca kilosu 7 lira olan, hiç kılçığı olmayan, çocukların rahat yiyebileceği sapan dediğimiz balık da var" diye konuştu.

Deniz levreğinin 20 liradan, mercan ve gümüşün de 15 liradan satıldığını söyleyen Polat, yaz aylarında tezgahlarda olmayan hamsinin yerine kilosu 5 liraya satılan sardalyanın ilgi gördüğünü sözlerine ekledi.

Geçen dönemlere oranla bu yaz balığa olan rağbetin kendilerini mutlu ettiğini kaydeden Polat, sıcak havalarda sardalyenin yanı sıra somon, kefal ve sapan balığı gibi türlerin rağbet gördüğünü vurgulayarak, herkesin sık sık balık tüketmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Editör: Barış Köksal