Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin'de yürüttüğü 'Zeytin Dalı Harekatı'na vatandaşların desteği yurt genelinde sürüyor. Mersin Arı Yetiştiricileri Birliği üyeleri de bu kapsamda, üreticilerden topladıkları 85 tenekeden oluşan 2.5 ton balı, harekatta görevli askerlere gönderdi.

Birlik tarafından üreticilerden toplanan bal tenekelerinin üzerinde ise askerlere moral olması amacıyla çeşitli mesajlar yer aldı. Arıcılar, bal tenekelerinin üzerine yapıştırdıkları pusulalara, 'Dualarımızın sizinle Allah muzaffer eylesin', 'Kahraman Türk ordusu, dualarımız, yüreğimiz sizlerle' gibi mesajlar yazarak Mehmetçiğe moral verdi.

Birlik Başkanı Mehmet Ali Topril, üyelerden, Afrin'deki operasyona katılan Mehmetçiğe destek vermek için mesajla bal talebinde bulunduklarını belirterek, "Sezon sonu olduğu halde, ellerinde bal bittiği halde şu anda 85 teneke üreticilerimizden bal topladık. Bu ballar yakın ilçelerimizdeki üreticilerimizden toplandı. Uzak ilçelerdekilere hiç gitmedik. Zaman kısıtlı olduğu için hemen gönderelim diye sadece yakın ilçelere ulaştık. Uzak ilçelere gitseydik, belki 100-150 teneke bal gönderecektik. Bun duyarlılık gösteren tüm üyelerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Birlik üyesi Abdullah Balcı ise 36 yıllık arıcı olduğunu ifade ederek, birlik başkanına bu girişiminden ötürü teşekkür etti. Balcı, "Çok güzel, yerinde bir karar alındı. Askerimize de başarı diliyoruz. Askerlerimiz soğuktan üşümesin diye üreticilerimiz de duyarlı davrandı ve yardımlarını esirgemedi. İnşallah bu gibi desteklerimiz sürecek" diye konuştu. Arıcılar, Afrin'deki askerler için gece gündüz dua ettiklerini de sözlerine eklediler.

Mersinli arıcılar tarafından temin edilen 2.5 ton bal, daha sonra Kilis Jandarma Komutanlığı'na ulaştırılmak üzere Mersin'den hareket etti.

Editör: Barış Köksal