Mersin'in Erdemli ilçesi açıklarından balıkçılar, 2,5 metre uzunluğunda ve yaklaşık 750 kilogram ağırlığında dev camgöz cinsi köpek balığı yakaladı. Balıkçı Salih Bozkurt, "Sürekli çıkmıyor. Neden çıktığını bilmiyoruz ama balıkların peşine geliyor ve balık bırakmıyor. Bunların yüzünden balıkçılık yapamıyoruz" dedi. 

Erdemli açıklarından dün avlanmaya çıkan balıkçıların ağlarına, dev köpek balığı takıldı. 2,5 metre uzunluğunda ve yaklaşık 750 kilogram ağırlığındaki camgöz cinsi köpek balığı, görenlerin ilgisini çekiyor. Sabah saatlerinde Erdemli'den Karaduvar'a getirilen balığı 4 kişi ancak kaldırabilirken, çevreden geçen vatandaşlar da meraklı gözlerle balığı izledi. Balıkçılar ve vatandaşlar dev köpek balığı ile fotoğraf çekinirken, balığın özellikle kanser hastalarına ücretsiz dağıtılacak olması vatandaşların takdirini kazandı. 

Balığı tutan Salih Bozkurt, balığı Erdemli açıklarında tuttuğunu söyledi. Camgöz cinsi köpek balığının bu denizlerde nadir görüldüğünü belirten Bozkurt, "Çok tehlikeli bir balık. Dün de İstanbul açıklarında yakalandı. Büyüklüğüne aldanmasınlar. Camgöz cinsi ondan yırtıcı ve vahşi bir hayvan. Bu balık 2,5 metre boyunda 750 kilogram ağırlığında. Sürekli çıkmıyor. Neden çıktığını bilmiyoruz. Ama balıkların peşine geliyor, balık bırakmıyor. Balıklar için tehlike oluşturuyor. Bunların yüzünden balıkçılık yapamıyoruz. İşimiz çok zor. Dün bunla beraber bunun babası mı desem, annesi mi desem ağlarımızı parçalayarak kaçtı gitti. İnşallah onu da yakalayacağız. Karides ve barbunyanın peşine geliyor. O yüzden biz denizlerimizde karides ve barbunya avlayamıyoruz" diye konuştu.

KANSER HASTALARINA DAĞITILACAK

Kanser hastalarının en çok tercih ettiği balığın köpek balığı olduğunun altını çizen Bozkurt, "Bu balıklar kanser hastası olan arkadaşlarımıza iyi geliyor. Dünyada her canlı varlık kansere yakalanıyor ancak bu köpek balığı yakalanmıyor. O yüzden kansere birebir geliyormuş. Bizde bunu parçalayıp ya kanser hastalarına ya da hastanenin birine vereceğiz ve hasta insanlara versinler. Çünkü su balıkları almaya kalksanız bulamazsınız. Parasını ödemeye çalışsanız ödeyemezsiniz. Biz Allah için hastalarımıza bedavaya dağıtıyoruz. Hayır işi olarak kullanacağız" ifadelerini kullandı.

Editör: Barış Köksal