www.cukurovaexpres.com / Özel Haber

Mersin'in trafik teröristleri zaman zaman özel haberlerimizde eleştirdiğimiz ve Mersin Emniyet Müdürlüğü'nü göreve davet ettiğimiz konulardan birisi..

En son pazar günü Forum Mersin civarında yaşanan ve 16 yaşındaki bir genç kızın ağır şekilde yaralanmasına neden olan kazanın ardından Mersin Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nü bir kez daha göreve davet ediyoruz..

ONLARA KURAL YOK

Onları Mersin'in her sokağında, her caddesinde, her bulvarında görmek mümkün..

Trafik kurallarına aldırış etmeden, arabaların arasından süratli bir şekilde geçen, bir çoğu ehliyeti olmamasına rağmen trafiğe çıkan, kask takmayan, kırmızı ışıkta beklemeyen, kaldırım ya da yaya geçidi ayrımı yapmadan refüjlerde buldukları boşluklardan bile karşıdan karşıya geçebilen motosiklet sürücüleri Mersinli'yi bezdirdi..

Sadece yayalar açısından tehlike yaratmayan, aynı zamanda otomobil kullanıcılarını da tehlikeye atan ve bir çoğunun ciddi anlamda bilinçsiz olduğunu gözlemlediğimiz motosiklet canavarlarının son kurbanı 16 yaşındaki bir kız çocuğu oldu..

DAHA KAÇ KİŞİ ÖLMELİ - YARALANMALI

Türkiye'nin hemen hemen her yerinde olduğu gibi Mersin'de de çok ucuz fiyatlara satılan ve bundan dolayı da büyük rağbet gören motosikletlerin bilinçli kullanılması adına ve motosiklet sürücülerinin kurallara uymasını sağlamak için daha kaç kişinin yaralanması ya da hayatını kaybetmesi gerekiyor..

MERSİNLİ TEPKİLİ

Mersinli vatandaşlar, orta refüjlerde bile motosiklet kullanıcılarının karşılarına çıktığını ifade ederek, 'Kırmızı ışıkta karşıdan karşıya geçerken yayalara yeşil yanmasına rağmen büyük tereddüt yaşıyoruz.. Çünkü her an araçların arasından bir motorlu süratle çıkabilir.. Kaldırımlarda yürürken karşınızdan bir motorlu gelebiliyor.. Yolda karşıdan karşıya geçerken birden ters yönden hızla üzerinize bir motorlunun geldiğini fark edebiliyorsunuz.. 18 Yaşın altında bir çok gencimiz ehliyetsiz olarak motosiklet kullanıyor.. Kask takma adetleri zaten yok.. Bunların başında da firmaların dağıtıcıları geliyor.. Hangi olakantada çalışan 15-16 yaşındaki gencin ehliyeti var, bu çocuklar yemek dağıtırken işletme yetkilileri o motorlara binmelerine nasıl müsade ediyorlar.? Tüm bunlar yaşanırken Emniyet görevlilerinin daha ciddi tedbirler almasını ve yasalarda bu konular ile ilgili daha caydırıcı cezalar oluşturulmasını istiyoruz' dediler..

www.cukurovaexpres.com olarak trafik kurallarına uyan, insan sağlığını herşeyin üstünde tutan motosiklet kullanıcılarının da olduğunu biliyor ve yazımızın bu tür kullanıcılar ile ilgili olmadığını hatırlatıyoruz..















Editör: Barış Köksal