1999 yılında tesadüfen bulunan ve Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından ışıklandırılması yapılan mağaranın turizme kazandırılması için yapılan çalışmalar kapsamında mağaranın tabanında bulunan ve deniz suyuyla dolan gölde su altı fotoğraf çekimleri gerçekleştirildi. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı’ndan bu yana ziyarete açılan Aynalıgöl mağarası gölün varlığından haberdar olan doğa tutkunlarının da uğrak mekanı haline geldi.

Eski Ekonomi Bakanı Kürşad Tüzmen’in de katıldığı fotoğraflama çalışmalarında ünlü sualtı fotoğrafçısı Tahsin Ceylan göl tabanını görüntüledi. 50 metre derinliğe kadar uzanan mağara ve tabanında bulunan gölün tanıtılması gerektiğini belirten eski bakan Tüzmen, “Buraya dalma amaçlı geldik. Gerçekten harika bir yer. Buranın tanıtımı için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Herkes gelmeli ve bu güzellikleri görmeli.

Aynalı Göl’ü gezmekten büyük zevk aldığını anlatan fotoğraf tutkunu Menderes Kalay ise, “Üyesi bulunduğum Erdemli Limon Doğa Kulübü (ELİDOK) ile bir çok tarihi ve doğal mekana geziler düzenledik. Burası gerçekten harika. Doğallığıyla, içerisinde barındırdığı göl, sarkıt ve dikitleriyle çok şahane bir mekan. Eşi ve benzeri olmadığını düşünüyorum. Burasının çok sıkı bir tanıtım çalışmasıyla yurt içi ve yurt dışı platformlarda tanıtılması; insanların bu doğal güzelliklerden haberdar olması gerekir. Ben burada yaptığım geziden oldukça zevk aldım. İlk defa geldim. Kulüp için keşif yaptım. Kulüpteki arkadaşlarla birlikte buraya geziler düzenlemek istiyoruz” şeklinde konuştu.

GİLİNDİRE MAĞARASI
Mersin’in Aydıncık ilçe sınırları içerisinde bulunan ve tabiat anıtı olarak ilan edilen Gilindire Mağarası 555 metre yatay uzunluğa ve yaklaşık 50 metre derinliğe sahip. Dördüncü Zaman başındaki son iklim değişikliği ile Buzul sonrası döneme geçişte, Akdeniz’in 70 metre yükselmesi ile oluşan bu doğal güzellik yaşanan son iklim değişikliği ile ilgili olarak Doğu Akdeniz’de bulunan tek kayıt noktası.







Editör: Barış Köksal