Mersin Büyükşehir Belediyesi, Yoğurt Pazarı, Ulu Cami Meydanı, Atatürk Caddesi, Atatürk Evi çevresi, Silifke Caddesi ve belediye hizmet binası çevresinde yapılan 'Kentsel Tasarım ve Yenileme Projesi' kapsamında çalışmalarını tamamladı. Projenin ikinci etabında ise Adnan Menderes Bulvarı sahil şeridinde çalışmalara başlandı. 

Altyapı ve kaldırım çalışmaları ile başlayan projenin birinci etabı, Cumhuriyet Meydanından Yoğurt Pazarına, İnönü Caddesinden İstiklal Caddesine kadar olan doğu-batı, kuzey-güney yönüne doğru yapıldı. Yetkililerden alınan bilgiye göre, bu 3 bölgenin Atatürk Caddesi etabında yağmur suyu ve kanalizasyon hatları birbirinden ayrılarak caddenin altyapısı yenilendi. Caddedeki içme suyu hatları yeniden döşenerek yağmur mazgalları da yerine yerleştirildi. Vatandaşların güvenli ve konforlu yaya yollarına kavuşabilmesi için yıpranmış, eskimiş olan kaldırım ve yolların zemin dökümü tamamlandı. Yaya yolları 4 santimetrelik kaplamalarla daha dayanıklı ve modern hale getirildi ve kaldırımlar doğal bazalt ve andezit taşlarla döşendi.

Esnaf memnun

Atatürk Caddesi esnaflarından Kamil Karteper, çalışmalardan dolayı Mersin Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. Yapılan işlerden son derece memnun olduklarını ifade eden Karteper, "Çıplak gözle gördük. Sabahın erken saatlerinden gece yarısına kadar ve hafta sonları bile çalıştılar. Başarılı olduklarını düşünüyoruz. Çalışmalardan son derece memnunuz. Biz bu çalışma için 15-20 sene bekledik. Bunların şimdi yapılması çok güzel. Burası Mersin’in en güzel yeri" dedi.

Sahil canlanıyor

Adnan Menderes Bulvarı sahil şeridinde devam eden çalışmalar kapsamında yapılan düzenleme çalışmaları ise devam ediyor. Sahil bandı yapılan peyzaj düzenlemeleri ile birlikte yeşil alanlar çoğaltılarak vatandaşın hizmetine sunulacak. Kentteki sosyal yaşamın geliştirilmesi amacıyla yapılan proje kapsamında sahile spor yapmaya gelen vatandaşların da rahat etmesi amacıyla iyileştirmeler yapılıyor. Sahil şeridinde yapılan bu çalışmalardan oldukça memnun olduklarını ifade eden vatandaşlardan Ömer Çetin, proje tamamlandığında yürüyüş, spor ve dinlenme alanları sayesinde sahilden daha verimli faydalanacaklarını ifade ettiler.

Bugüne kadar yapılan çalışmalarda doğal yapının korunmasına büyük özen gösterildiği göze çarparken, var olan yeşil alanların korunmasının yanında yeni yeşil alanlar da yapıldığı gözlendi. Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan proje ile kentin kaybolmuş tarihi mimari yüzü cephe iyileştirme ve restorasyon çalışmaları ile yeniden can bulacak ve çarşı tarihi siluetine yeniden sahip olacak. Öte yandan projenin kentin cazibesinin ve yaşam kalitesinin artırılmasının yanı sıra ekonominin ve turizmin gelişimine de katkı sağlanması bekleniyor.
Editör: Barış Köksal