Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (ADD) düzenlediği bir etkinlik kapsamında Mersin’de bulunan Cumhuriyet Gazetesi yazarı, şair Ataol Behramoğlu ve sanatçı Haluk Çetin, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ile sabahın erken saatlerinde Viranşehir sahilinde bir araya geldi.

Gezi esnasında Mezitli ile ilgili görüşlerini dile getiren ve Mezitli’nin, Mersin’in aydınlık yüzü olduğunu belirten Çetin, “Nasıl ki Mersin, Türkiye’nin aydınlık yüzü ise Mezitli’de, Mersin’in aydınlık yüzüdür. İzmir’in Karşıyaka’sı ya da Antalya’nın Konyaaltı’sı gibi Mezitli’de gelişmeye açık, örnek bir ilçedir” dedi. Mezitli’de bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirten Behramoğlu ise, “Mezitlililer tarafından başkanımızın kentte sevgi ve ilgiyle karşılandığını görüyorum. Bu da beni ayrıca mutlu etti. Mersini'in, Türkiye’ye örnek olmasını diliyoruz ve Mezitli’de bunu başarıyla gerçekleştirebilecek bir yöremizdir” diye konuştu.

Viranşehir Babil köprüsü önünde bulunan parkta deniz manzarasını ziyaretçileriyle birlikte seyreden Başkan Tarhan, Ataol Behramoğlu’nu ve Haluk Çetin’i ağırlıyor olmaktan ötürü onur duyduğunu ifade etti. Tarhan, ziyaretçilerine Mezitli hakkında bilgiler aktararak, kendilerini yeniden görmek istediklerinin altını çizdi.

Editör: Barış Köksal