Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, bugün bazı yöneticilerle birlikte Hilton Oteli'nde düzenlediği basın toplantısında, karşılaşmanın orta hakemi Hüseyin Sabancı'ya yönelik sert eleştirilerde bulundu. Bugüne kadar Mersin İdmanyurdu yönetimi olarak hiçbir zaman üsluplarını bozmadıklarını, bağırıp çağırmadıklarını söyleyen Kahramanlı, "Ama bugüne kadar hep bizim hakkımız yenildi. Sezon başından bu yana oynanan maçlarda 13 puanımızın gasp edildiğini görüyoruz. Biz hiçbir zaman kimsenin hakkını yemedik. Başkalarının hakkında gözümüz olmadı. Ama şöyle bir bakıyoruz ki, Mersin İdmanyurdu'nun hep hakkı yenilmiş ve bunu yapanlar da hakemler olmuş. Dün de Kayserispor maçına gayet güzel başladık. İyi de mücadele ettik, ama daha sonra hakemin yapmış olduğu hatalardan dolayı 8 sarı kart, bir de kırmızı kart gördük. Bizim 2 penaltımız verilmediği gibi rakibe verilmesi gereken 2 kırmızı kart da verilmedi. Maalesef hakem bunu yapmadı" dedi.

Dünkü maçta yapılan hakem hatalarının tam bir facia olduğunu öne süren Kahramanlı, "Hakem, hazırlanmış ve talimat alarak oraya gelmiş. Daha önce de aynı hakem bizim 2 maçımızı yönetmişti. Kasımpaşa ve Fenerbahçe maçı. Dün de Kayserispor maçına geldi. Önceki maçlarda da aynı hataları yapmıştı ve dünkü maçımıza gelerek yine hatalarına devam etti" diye konuştu.

Kayserispor maçından 1 hafta önce özellikle Türkiye Futbol Federasyonu'na gittiğini, orada hem federasyon hem de Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp ile görüşerek, "Bugüne kadar hatalar yapıldı, ama bundan sonra göndereceğiniz hakemlere dikkat edin, bunlar bugüne kadar bizim hakkımızı yedi, bundan sonra bizim hakkımızı gasp etmesinler" dediğini ifade eden Kahramanlı, şöyle devam etti; "Ama dün gördüğünüz gibi bizim hakkımız resmen gasp edildi. Saha kenarında top toplayan çocuklar bile yapacağını yaptı. Sahada topu geç içeriye attılar, dışarıda top tuttular. Bu olayda futbolcularımız bu çocuklara müdahale etmek isteyince hakem Culio'yu ikinci sarı kartla oyun dışına attı. Güvenlik görevlisi polis de futbolcumuzun üzerine yürüyüp hakaret etti. Bunlar bütün Türkiye'nin gözü önünde yaşanan olaylardır. Burada net olarak şunu söylemek istiyorum ki, Mersin İdmanyurdu'nun üzerinde oyunlar oynanıyor. Bunların amacı bu takım düşürmek olarak görülüyor. Hiç kimsenin Mersin İdmanyurdu'nun üzerinde oyun oynamaya hakkı yok. Çünkü biz çok zor şartlarda buraya kadar geldik. Bu yapılanların hiçbir tanesini hak etmedik ve hak etmiyoruz. Gelen hakemlerin özellikle elini vicdanına koyup gelmesi gerekiyor. Ama bazı hakemlerde o vicdanın olmadığını görüyoruz. Eğer o vicdan olsa, o çocukların hakkını yiyemezler. Yazık değil mi bize? Bu takıma, bu şehre, bu taraftara yazık değil mi? Bizim hakkımız yeniliyor" diyerek tepkilerini dile getirdi.

Mersin İdmanyurdu'nun sahipsiz olmadığını, yönetim kurulu ile birlikte görevlerinin başında olduklarını vurgulayan Kahramanlı, "Sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Mücadele ediyoruz, sonuna kadar da edeceğiz. Bunu herkes böyle bilsin. Her şey bitmiş değil. Şu an ligde 10 maçımız var, bunun 7'si içeride. Ama eğer birileri gelip de bile bile elimizden alıp birilerine maçı vereceklerse ona söyleyecek hiçbir şeyimiz yok. Her şey bitmiş değil. 3 maç kazanabilirsek üst sıralara rahatlıkla çıkarız. Bundan sonra iş futbolcularımıza düşüyor. Tabi aynı zamanda burada bizimde taraftar futbolcu ve yönetim olarak birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

Ali Kahramanlı, bir gazetecinin, 'gerekirse bu takımı biz düşürürüz' şeklindeki açıklamalarını hatırlatması üzerine ise şu ifadeleri kullandı:

"Evet, Mersin üzerinde oyun oynayanların amacı eğer bu takımı düşürmekse, bunun sorumluluğunu alır ve düşürürüm. Ama şunu net olarak söyleyeyim ki; Mersin İdmanyurdu ligden düşmeyecek. Bu takımı ligden de çekmeyeceğiz. Mersin İdmanyurdu üzerinde oynanan oyunların amacı bu takımı düşürmekse, o zaman biz kendimiz düşürürüz. Bunun sorumluluğunu da alırım. Ama şimdi bunun zamanı değil. Biz sonuna kadar mücadele edeceğiz ve haklı tepkilerimizi de koyacağız" diyerek Mersin'in haklarını koruyacaklarını söyledi.

Editör: Barış Köksal