2014 yılında bocce raffa kadınlar ve erkekler, volo erkekler ve kadınlarda ilk 16'ya kalan sporcuların davet edildiği Ankara’nın Kazan ilçesinde düzenlenen Bocce Milli Takım seçmelerinde göstermiş oldukları üstün performans sonunda Merve Daşbaşı ve Mehmet Can Yakın, milli takıma seçildi. Türkiye Bocce Bowling Dart Federasyonu Mersin İl Temsilcisi ve Antrenör Niyazi Kutlay ile Milli Antrenör Bülent Sümra kafilesinde 3 kadın 4 erkek sporcuyla katılan Türkiye Bocce 2. lig takımı Toroslar Belediyesispor Kulübü Bocce Takım oyuncuları Kadınlar Bocce raffa dalında Merve Daşbaşı rakiplerini yenerek Mersin’in ilk bayan milli sporcusu ünvanı aldı.
Erkeklerde yine aynı kulüp sporcusu Mehmet can Yakın bocce volo dalında rakiplerini geçerek erkeklerde Mersin’in ilk erkek milli sporcu ünvanı alırken bir diğer sporcu Kasım Yıldırım son atıştaki şansızlığı yüzünden milli sporcu olma şansını 1 puanla kaçırdı.

Almış oldukları başarıdan dolayı Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Müdür Vekili Ahmet Tarakçı, Bocce Milli Takım şeçmelerini kazanarak Mersin'in ilk milli Bocce sporcuları olan Merve Daşbaşı, Mehmet Can Yakın, Türkiye Bocce Bowling Dart Federasyonu Mersin il Temsilcisi ve Antrenör Niyazi Kutlay ve milli Antrenör Bülent Sümra’yı İl Müdürlüğü makamında kabul etti.

Ziyarette konuşan Ahmet Tarakçı, Mersin’den Bocce milli takımına ilk olarak seçilen sporcuların almış oldukları bu önemli başarının altını çizerek, “Ankara Kazan’da yapılan Bocce Milli Takım seçmelerine katılarak bizleri gururlandıran sporcularımıza ve bu sporcularımızın bu duruma gelmelerinde en çok pay sahibi olan Türkiye Bocce Bowling Dart Federasyonu Mersin İl Temsilcisi antrenör Niyazi Kutlay ve il temsilci yardımcısı milli antrenör Bülent Sümra’ya emeklerinden dolayı tebrik ediyorum.

Ayrıca Milli takıma seçilen sporcularımız Merve Daşbaşı ve Mehmet Can Yakın’a da almış oldukları başarıdan dolayı tebrik eder başarılarının devamını dilerim. 1-2 Kasım 2014 tarihinde Antalya Kemer’de yapılacak olan Uluslararası Akdeniz kupasında ülkemizi ve ilimizi temsil edeceklerine inanıyor Mersinli sporcularımıza ve Bocce Milli takımımıza başarılar diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Ahmet Tarakçı, sporculara hediyeler verdi.
Editör: Barış Köksal