Herhangi bir yasal zemini olmayan söz konusu işletmelerin yapılan bildirimlerin ardından Mezitli Belediyesi’ne bağlı ekiplerce yıkılması kararlaştırıldı. Çalışmaları yakından takip eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da, Adnan Menderes Bulvarı, Babil Caddesi’ne dönüş kavşağındaki bir lokantada inceleme yaptı. Burada açıklamalarda bulunan Başkan Tarhan, “Belki 5-6 dönem, belki de belediyenin kuruluşundan bu yana hizmet alanı ve yeşil alanlarda ne yazık ki, bir takım yasal olmayan yapılanmalar olmuş. Bunların büyük bir bölümü ticari bir işletme olarak kullanırken, bir anlamda da kişilere rant sağlanmış. Tüm bu işletmelerin elbette ki, yasal bir dayanağı yok. Söz konusu işletmelerle ilgili olarak gereken yapılacak” dedi.

Geçmiş dönem belediye başkanları veya belediye çalışanlarıyla bir hesaplaşma içine girmediklerinin de altını çizen Tarhan, “Böylesi bir hesaplaşma içine de asla girmeyiz. Ancak yasal olmayan tüm uygulamalara karşı olduğumuz gibi bu konuda da gerekeni yapacağız. Şu anda bulunduğumuz noktada, Mezitli’nin en güzel yerlerinden biri ticari bir işletmeye dönüştürülmüş. Buranın kişilere verilmesi yasal değil. Geçmiş dönemlerde bu uygulamalar yapılmış ve hiçbir dönemde de burası kaldırılmamış. Biz geldik, bu ve buna benzer birçok yerde yaptığımız gibi sahilde olsun, belediye hizmet alanında olsun, yeşil alanlarda olsun bu tür yapılanmaların hepsini birer, birer yıkıyoruz. Bugün de burayı yıkıyoruz. Burası hisseli bir arsa ve bununla ilgili sorunu çözdüğümüzde bu arazide Mersin ve Mezitlilerin beğeneceği bir tesis inşa edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bu tür alanların şahıslara ticari bir rant sağlayan mekanlar olmaktan çıkartmakta kararlı olduklarını dile getiren Tarhan, “Yola ilk çıktığımızda, ‘Biz, bir değişim yaratmak için geliyoruz’ demiştik ve bu değişimi de başlattık. Elbette ki bir takım direnişlerle karşılaşıyoruz. Her görüşten insanımızın zaman zaman tepkilerini de alabiliyoruz. Ancak bu düşüncemizden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Kararlı bir şekilde yolumuzda ilerlemeye devam edeceğiz. Rahatsız olan olsun. Önemli olan burada Mezitli halkının, Mersin halkının mutlu olması, verilen hizmetlerden memnuniyet duyması. Bunu siyaset üstü düşünüyorum ve bu düşüncemi de her zaman hayata geçireceğim. 5 yıl içinde bu konudaki çaba ve girişimlerimiz sürecek" şeklinde konuştu.
Editör: Barış Köksal