Kaza, İnönü Bulvarı Orduevi Kavşağı’nda öğle saatinde meydana geldi. Arkadaşlarının ve görgü tanıklarının ifadelerine göre, kaza şöyle oldu: Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi 1. sınıf öğrencisi S.A., okulun Masa Tenisi Takımı ile birlikte Atatürk Endüstri Meslek Lisesi’nde düzenlenen turnuvaya katıldı. Turnuvadan sonra öğretmenlerinden ayrılan arkadaşlarıyla birlikte lunaparka gitmeye karar veren S.A., Orduevi Kavşağı’nda karşıya geçmek istedi. Bu sırada Tevfik Sırrı Gür Stadyumu tarafından hızla gelen, sürücü F.B. yönetimindeki 33 CUZ 61 plakalı pikap, duramayarak kız öğrenciye çarptı. Çarpmanın etkisiyle pikabın ön camı kırılarak parçalanırken, kız öğrenci kaldırımla pikap arasına yuvarlanarak yaralandı. Arkadaşlarının haber vermesiyle olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri, ilk müdahaleyi kaza yerinde yaptıkları S.A.’yı Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne kaldırdı.

Kazanın etkisiyle şoka giren S.A.’nın yaşları 14 ile 15 arasında değişen okul arkadaşları ise olay yerine gelen polis ekiplerine kaza anını ağlayarak anlattılar. Pikabın, mutfak tüpü ve damacana su taşıdığının görülmesi üzerine kaza yerine önlem amacıyla itfaiye ekipleri çağrılırken, pikabın sürücüsü F.B. alkol kontrolünden geçirilerek gözaltına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Öte yandan, kaza anına tanık olan çevre esnafı, kontrollü trafik lambasının bulunduğu bu noktada sürekli trafik kazası yaşandığını belirterek, tepkilerini dile getirdiler. Esnaf, kavşağa normal trafik lambası konulmasını istediklerini, bunu defalarca söylediklerini aktararak, olası kazaların önüne geçmek için biran önce taleplerinin karşılanmasını istedi.
Editör: Barış Köksal