Edinilen bilgiye göre olay, 7 Şubat tarihinde merkez Yenişehir ilçesi Limonluk Mahallesi Emek Sitesi önünde meydana geldi. Bar işletmeciliği yapan 40 yaşındaki Kemal Çiçek, sabaha karşı evine döndüğü sırada kimliği belirsiz kişilerce silahlı saldırıya uğradı. Pompalı tüfekli vurulan 1 çocuk babası Çiçek, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 12 Mart tarihinde hayatını kaybetti.

Olayla ilgili çalışma yürüten Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Çiçek'in katil zanlılarının akrabaları olduğu bilgisine ulaştı. Yapılan çalışmalar sonucu öldürülen Çiçek'in yeğeni M.U. (16) ile birlikte Umut A. (33), babası M.A. (56) ve başka bir suçtan cezaevinde bulunan Fuat U. (56) gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularında suçlamaları kabul etmeyen zanlılar, adliyeye sevk edildikleri sırada gazetecilerin sorularına da "Biz vurmadık" şeklinde yanıt verdi. Şüphelilerden M.A. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, öldürülen Kemal Çiçek'in yeğeni M.U. ile başka bir suçtan cezaevinde bulunan amcası Fuat U. ve Umut A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Cinayetin, öldürülen Kemal Çiçek'in zanlılardan Fuat U.'nun eşiyle ilişkisinin olması ve yaklaşık 2 milyon liralık bir miras yüzünden işlendiği iddia edildi.
Editör: Barış Köksal