Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve eşi Aydan Tuna’nın da katıldığı kutlamada, Ozan Devai, Burhan Ateş ve Ayşe Dinçer birer konser verirken, vtandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla doyasıya eğlendi.
Konserler öncesinde bir konuşma yapan Başkan Tuna, Yeniköy’de gerçekleştirdikleri Zafer Kutlamalarına katılımlarıyla destek veren tüm vatandaşlara teşekkür ederek, “Yüce Türk milletinin 1071’de girdiği bu toprakları Türk’ün öz yurdu ve vatanı yapan atalarımız, üç kıtaya hükmettikleri yerlerde hakkı, hukuku ve adaleti sağlamışlar ve medeniyet götürmüşlerdir. Böyle bir medeniyetin ve ataların evlatları olan bizler de onların yaptıklarından feyiz almak suretiyle belediye başkanlığı yaptığımız 10 yıllık süreçte atalarımızın yaptıklarını yol haritamız olarak çizdik. 10 yıldır Toroslar’da yaptığımız çalışmalar ve yatırımlar ortada. Toroslar’da bize güvenip şahsıma ve Büyükşehir’de Sayın Burhanettin Kocamaz’a destek veren tüm halkımıza teşekkür ediyor, bu güveni boşa çıkartmayacağımızı belirtmek istiyorum. Beş yıl sonra neler yapabileceğimizi inşallah hep birlikte göreceğiz” dedi.

Yerel seçimlerin ardından yeni mahallelerde hizmetlerine devam ettiklerini vurgulayan Tuna, “Merkez Toroslar’da ne var ise yeni bağlanan mahallerimizde de aynısı olacak. Bizim denizimiz yok ama dağlarımız ve yaylalarımız var. Yeni çalışmalarımızla bu yerlerimizi daha yaşanılabilir ve üreten bir konuma getireceğiz. Yeniköy’de gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikte de yüreği vatan, bayrak ve millet sevgisi ile yanan güzide insanlarımızın oluşturduğu bir ortam var. Bugün bu topraklarda hür ve bağımsız yaşıyorsak başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve 1071’de Malazgirt’te kapıları açan ve bu toprakları Türk yurdu yapan Sultan Alparslan olmak üzere tarih yazan bütün atalarımızı, askerlerimizi, bu topraklar için kan döken şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Biz de onların yazdığı tarihin zaferini kutluyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Daha sonra ‘Yeniköy Zafer Şenliği’nde’ sahne alan Ozan Devai, Burhan Ateş ve Ayşe Dinçer birer konser verirken, Başkan Tuna da sanatçılara geceye sundukları katkılarından dolayı çiçek ve plaket takdim etti.
Editör: Barış Köksal