Kent genelinde vatandaşlar tarafından sağlıklı et tüketilmesi adına her türlü önlemi aldıklarını belirten Belediye Başkanı Şevket Can, denetim ekiplerinin, tüm mahallelerde faaliyet gösteren kasaplara denetimlerde bulunduğunu söyledi.

Tarsus Belediyesi Zabıta ve Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa düzenledikleri denetimlerde kasap işletmecilerine Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği ve İlgili Mevzuatlar kapsamında bilgilendirme yapıldığını ifade eden Can, “Ekiplerimiz, kentte bulunan kasaplarda personel hijyeni, genel temizlik, kırmızı-beyaz et ayrımı, kaçak et ve ruhsat gibi konular üzerinde durdu. Kasapların et kesimi ve etlerin muhafazası ile ilgili konular üzerinde sıkı denetimde bulunan ekiplerimiz, genel temizlik kurallarında eksiklikleri olan kasaplara ilgili kanunlar uyarınca yasal işlem başlattı” dedi.

Denetimlerde tüketime uygun olmayan, son kullanma tarihi geçmiş ve saklama koşulları sebebiyle bozulmuş 85 kg tavuk eti ve kırmızı ete el konulduğunu kaydeden Başkan Can, el konulan etlerin usulüne uygun olarak imha edildiğini belirtti. Can, “Vatandaşlarımızın yararına sağlıklı, hijyenik ve güvenilir ortamda kesimi yapılmış ürünlerin aynı şekilde satışa sunularak tüketilmesi amacıyla Gıda Güvenliği ve Halk Sağlığı konusunda denetimlerimiz aralıksız devam edecektir” şeklinde konuştu.

Editör: Barış Köksal