Yeni yasayla Mezitli Belediyesi’ne bağlanan eski beldelerden Fındıkpınarı Mahallesi’nde Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan yol, asfalt, kaldırım, beton parke yol çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Tarhan, burada çalışmalara ilişkin açıklama yaptı. Fındıkpınarı’nda yaklaşık 25 bin metrekare çift kat sathi kaplama asfalt, yaklaşık 5 bin metrekare beton parke yol ve kaldırım çalışmasının tamamlandığını belirten Tarhan, 2014 yılı sonuna kadar ise 25 bin metrekare çift kat sathi kaplama asfalt, 5 bin metrekare beton parke yol ve kaldırım çalışmasını da programa aldıklarını kaydetti. Fındıkpınarı Mahallesi’nde çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğünü ifade eden Tarhan, “6360 sayılı Büyükşehir Yasası ile hizmet sınırlarımıza dahil olan köy ve beldelerimize hizmetleri aksatmadan götürüyoruz. Mezitli’de göreve geldiğimiz günden itibaren çalışmalarımızı halkımızın menfaati doğrultusunda devam ettiriyoruz. Fındıkpınarı, Mersin’in en güzel yaylalarından birisi. Yaklaşık bir ay önce başladığımız yol, asfalt, kaldırım ve beton parke yol çalışmalarını ekiplerimiz aralıksız sürdürüyor. Amacımız Fındıkpınarı yaylamızda kalıcı hizmetler gerçekleştirerek halkımızın rahat etmesini sağlamaktır” dedi.

Mevcut Fındıkpınarı yoluna alternatif bir yol yaptıkları bilgisini de veren Tarhan, “Özellikle Fındıkpınarı’nda merkeze ikinci bir alternatif yol yapımı yaylamıza hareket getirecek ve merkezdeki trafik sorununa da çözüm olmuş olacak. Ayrıca Tepeköy bölgesi başta olmak üzere şeftali mevsiminde yüklü kamyonların Fındıkpınarı’ndan geçmesi nedeniyle trafik keşmekeş oluyordu. Asfaltladığımız yolla birlikte yaylacılarımız artık daha rahat ulaşım imkanı bulacaklar” diye konuştu.

Fındıkpınarı’na 1,5 milyon liranın üzerinde bir harcama yaptıklarının altını çizen Tarhan, “Fındıkpınarı’nı daha önce görmediği hizmetlerle tanıştırdık. Fındıkpınarı’nı önümüzdeki günlerde temizlik konusunda daha iyi, daha etkin bir hizmete kavuşturacağız. Belediye hizmetleri ve denetimleri artacak. Yol çalışmalarımızı da devam ettireceğiz. Yaz döneminde Fındıkpınarı’na gelen, yayla olarak kullanan vatandaşlarımızın rahat etmesi için belediye olarak elimizden ne geliyorsa onu yapacağız. Sahilde nasıl çalışma yapıyorsak, sahilden özellikle yaz döneminde vatandaşımızın en iyi yararlanmasını sağlıyorsak, yaylalarımızda da köylerimizde de tarımsal üreticilerimize de aynı hizmeti götüreceğiz. Belediye olarak elimizdeki imkanları en rasyonel şekilde sunacağız. Halkın parasını en iyi şekilde kullanmak için çalışmalar yapacağız. Bu ikinci alternatif yolun Fındıkpınarı’na hayırlı olmasını diliyorum. Fındıkpınarı’nı rahatlatacak bir yol olacağına inanıyorum. Ayrıca Beşkoz mevkiinde yol çalışması ve diğer muhtelif yerlerde de yol çalışmamızı birkaç güne bitiriyoruz. Fındıkpınarı’ndan sonrada diğer köylerimizdeki yol çalışmalarına devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Editör: Barış Köksal