Edinilen bilgiye göre, olay 25 Eylül 2015 günü Mersin'in Tarsus ilçesinde meydana geldi. Tarsus'ta sulama kanalı yanından geçen bir kişi kanaldan kötü koku geldiğini duyarak, içinde ceset olabileceğini düşündüğü bir torba gördü. Jandarma kanaldaki torbayı çıkarttığında, elleri ve ayakları bağlı, ağzına gömlek tıkalı cesedi buldu. 20-25 yaşlarındaki bir kişiye ait cesedin kimliği belirlenemezken, işkence yapılarak diri diri yakıldığı belirlendi. Ceset otopsi ve kimliğinin belirlenmesi için Adana Adli Tıp Kurumu Morgu'na getirildi.

POLİS İLE JANDARMA ORTAK ÇALIŞTI

Cesedin kimliğinin belirlenmesi için Adana Emniyet Müdürlüğü ile Tarsus İlçe Jandarma Komutanlığı ortak bir çalışma başlattı. Emniyet 20-25 yaş aralığında yapılan kayıp başvurularını tek tek incelemeye aldı. Bu arada, ceset tanınmayacak şekilde olduğu için parmak izi alındı. Yapılan incelemeler sonucunda Suriyeli Muhammed Hac Cüneyt'in (19) annesi Meryem ve babası Adil Cüneyt'in çocuklarının ekmek siparişine gittikten sonra bir daha dönmediği için 16 gün önce kayıp başvurusu yaptığı öğrenildi.

Polis, aileye haber vererek DNA ve parmak izi örneği aldı. Ceset aileye gösterildi. Parmak izleri karşılaştırdığında şahsın Muhammed Hac Cüneyt olduğu belirlendi. Aile cenazeyi teslim alıp Küçükoba Mezarlığı'nda toprağa verdi.

5 BİN DOLAR FİDYE VERİLMEYİNCE ÖLDÜRÜLDÜ

Bu arada, Cüneyt'in 16 Eylül 2015 günü fırını olan amcasının yanında ekmek dağıtıcılığı yaparken Şakirpaşa Mahallesi'nden telefonla 40 poşet ekmek istendiği, Cüneyt'in bu siparişi götürüp bir daha dönmediği belirlendi. Cüneyt kaybolduktan sonra ise baba Adil Cüneyt'e bir telefon geldiği ve "Çocuğunuz elimizde, onu sağ salim istiyorsanız 5 bin dolar vereceksiniz" denildiği öğrenildi.

Baba bu konuşmaları kaydederek fırıncı ağabeyine dinletti o da sesten şahsın tanıdığı Suriyeli Muhammed A. (19) olduğunu söyledi. Bunun üzerine polisin yanına gelen aile kendilerinden fidye istendiğini, şahsı da tanıdıklarını belirtti. Polis hemen harekete geçip babaya kendisini arayan kişiyi tekrar arayarak fidyeyi vereceğini söylemesini isteyip, randevu vermesini söyledi. Bunun üzerine baba şahsı aradı ancak şahıs, "Ben önce parayı alırım sonra çocuğu veririm" diyerek telefonu kapattı. Ancak bu sırada şahsın Cüneyt'i öldürdüğü ve Suriye'ye kaçtığı belirlendi.

Cüneyt'in arkadaşı Adnan Şerif (38) ise 16 gün önce kaybolan Cüneyt'in fidye için kaçırılıp öldürüldüğünü, öldürenin de Suriyeli olduğunu söyledi. Jandarma şimdi 19 yaşındaki çocuğu kaçırıp vahşice öldüren Suriyeliyi ve ona yardım edenleri arıyor.

 

Editör: Barış Köksal