Mersin'de su pompası ve dalgıç motoru içinde ele geçirilen uyuşturucu haplarla ilgili gözaltına alınan Suriye uyruklu 2 kişi tutuklandı.
 
Mersin'de polis ekiplerinin yaptığı operasyonda, su pompası ve dalgıç motoru içinde ele geçirilen 60 bin 168 adet captagon uyuşturucu haplarla ilgili gözaltına alınan Suriye uyruklu 2 kişi tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Mersin İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu ile mücadele kapsamında, Suriye uyruklu 2 şahsın bir kargo şirketi aracılığıyla yüklü miktarda uyuşturucu sevkiyatı yapacağını belirledi. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, Camişerif Mahallesi Uray Caddesi üzerinde faaliyet gösteren bir kargo firmasına operasyon düzenledi.

Ekipler, Muayid Alouadi ismini kullanan Suriyeli bir şahıs ile kimliği tespit edilemeyen Suriye uyruklu bir şahsın, Suudi Arabistan'a gönderilmek üzere 2 metre boyunda silindir şeklinde su pompası ve 2 adet bir metre uzunluğunda dalgıç motoru teslim ettiğini belirledi.

Suriye uyruklu kişilerin verdiği su pompası ve dalgıç motorlarında arama yapan ekipler, 60 bin 168 adet captagon uyuşturucu hap ele geçirdi. Ekipler, su pompası ve dalgıç motorunu kargoya bırakan Mahmmoud Alhasyan ve Ahmd Alhasyan isimli 2 Suriyeliyi gözaltına aldı.

Bugün emniyetteki işlemleri bittikten sonra adliyeye sevk edilen 2 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
 
Editör: Barış Köksal