www.cukurovaexpres.com / Özel Haber

Mersinliler, MHP'li Adana Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım fiyatlarına 50 kuruş zam yapması ile birlikte Mersin'de de otobüslere zam yapılacağını düşünmeye başladı..

30 Mart yerel seçimlerinde göreve gelen MHP'li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün kentte 50 kuruşluk ulaşım zammını onaylamasının ardından Mersinliler'i, yine MHP'li olan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın da ulaşım zammına onay vermesi korkusu saldı..

ZATEN HİZMET KALİTESİ ÇOK DÜŞÜK

Mersinliler minibüs ve dolmuşların hizmet kalitesinin çok düşük olduğunu belirterek, 'Zaten kalite çok düşük.. Minibüs ve dolmuşlar eski; çoğunda klima çalışmıyor.. Yaz aylarında sıcaktan bunalarak seyahat ettik.. Otobüs şoförleri eğitimsiz.. Vatandaş ile nasıl konuşacaklarını bile bilmiyorlar.. Bir de üzerine böyle bir zam yapılırsa vatandaşın durumu içler acısı olacak' dediler..

AYLIK ORTALAMA 150 TL

Böyle bir zammın yapılması durumunda vatandaşın aylık ortalama 150 TL ulaşım masrafı olacağını da sözlerine ekleyen Mersinliler, 'Asgari ücret ile çalışan birinden aylık 150 TL ulaşım masrafını karşılamasını istemek vicdansızlık olur.. Mersin'in zaten bir trafik sorunu var; bir de üzerine toplu taşıma araçlarına zam gelirse vatandaş o zaman ne yapsın' şeklinde konuştular..



Editör: Barış Köksal