Mersin'de HDP ve bazı sivil toplum örgütlerinin katılımıyla IŞİD'in Kobani'deki ilerleyişi düzenlenen yürüyüşle protesto edildi. 

Akşam saatlerinde İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Özgür Çocuk Parkı önünde bir araya gelen binlerce kişi sloganlar atarak, GMK Bulvarı üzerinde bulunan Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'ne kadar yürüdü. 

Yürüyüşte PKK ve YPG lehine sloganlar atılırken polis gruba müdahale etmedi. GMK Bulvarını tamamen trafiğe kapatan grup, oturma eylemi yaptı. 

Burada grup adına açıklama yapan SES Şube Başkanı Yılmaz Bozkurt, "23 gündür Kobani faşist IŞİD çetesinin kuşatması altında. Kobani'nin Kürt halkı, ambargo ve abluka nedeniyle hafif silahlarla kendisini, ağır silahlarla donatılmış IŞİD çetesine karşı savunmaya çalışıyor. Kobani'nin düşmesi hiç kuşku yok ki Ortadoğu'nun emekçi halkları açısından çetin bir dönemin başlangıcı da olacaktır. Bugün Kobani'deki direniş insanlık adına bir direniştir. Alevisi, Sünnisi, Kürdü, Türkü, Arabı, işçisi, kadınıyla laik, demokratik, özgürlükçü, eşitlikçi, demokratik bir ülke isteyen herkesin Kobani direnişine destek çıkması gerekir" dedi.

Basın açıklamasının ardından grup sloganlar atarak yeniden yürüyüşe başladıkları Özgür Çocuk Parkı'na yürüdü. Yürüyüşte grubun içinden geçmek isteyen bir araç taş yağmuruna tutulurken, araçta büyük hasar oluştu.

İstiklal Caddesi üzerinde bulunan ve Türk bayrağı bulunan bir eve taş atılması ise tansiyonu yükseltti. 

Bunun üzerine ev sahibi balkondaki toprak dolu saksıyı eylemcilerin üzerine attı. Ardından eylemciler apartmanı taş ve çam şişe yağmuruna tuttu. 

Ancak araya giren sağduyulu vatandaşların uyarması sonucu gerginlik çok büyümeden engellendi. Apartmanda maddi hasar oluştu.

Yürüyüşün ardından mahallelere dağılan gruplar, bölgelerinde eylemlerini sürdürüyor.











Editör: Barış Köksal