Sergide, Piri Reis’in tılsımlı harita gömlekleri ve 7 Uyurlar’ı koruyan tılsımlı gömlekler gibi ilginç eserler de yer alıyor. 

Sanatçı Onur Hastürk, ebru, el yağımı kağıt ve özel doku etütlü kağıtlar üzerine karışık tekniklerle meydana getirdiği ve 23 ayar orijinal altın kullanarak Osmanlı klasikliğini nakşettiği eserlerini, ‘Tılsımlı Gömlekler Sergisi’ ile sanatseverlerle buluşturdu. 6 yıllık çalışmanın eseri olan sergi, 17. Akdeniz Oyunları kültür-sanat etkinlikleri kapsamında açıldığı XVII. Akdeniz Olimpiyatları MV1 (Akdeniz köyü) Uluslararası Sergi Salonu'nda büyük ilgi gördü.
Çalışmalarında, Piri Reis’in tılsımlı harita gömlekleri ve 7 Uyurlar’ı koruyan, şifayen yorumlanmış tılsımlı gömlekleri ön plana çıkartan Hastürk’ün, sergide 25 eseri bulunuyor.
Hastürk, ‘3 Güzeller’ başlığını verdiği diğer eserlerin ise geleneksel Türk sanatlarında günümüz yorumu olarak ilk kez uygulanan bir teknik ve üslupla insan ve yaşamı anlatan post-modern yorumlamalardan oluştuğunu ifade etti. 3 kıtadan 25 ülkenin katıldığı Akdeniz Oyunları kapsamında, geleneksel Türk sanatlarını dünyaya buluşturma imkanı bulduğundan dolayı mutlu olduğunu belirten Hastürk, “Sanat ve tasarım eğitimi için önümüzdeki dönem İtalya’ya gitmeye hazırlanıyorum. Ayrıca, Portekiz, İspanya, Fransa ve İngiltere başta olmak üzere birçok ülkedeki sanat galerilerinde eserlerimizi sergilemek için de görüşmelerimiz sürüyor” dedi.
Sergi, Akdeniz Oyunları süresince sanatseverlerle buluşacak.
Editör: Barış Köksal