Bakanlar Kurulu kararı ile okulların 28 Eylül’de açılacak olmasını fırsat bilen ve Silifke’ye gelen tatilciler tatillerini uzatma kararı aldı. Taşucu Mahallesi'nde günlük ortalama 6 yat ile bin 200 kişinin çıktığı turda Bakanlar Kurulu'nun kararına davul eşliğinde halay çekerek teşekkür eden tatilciler, gönüllerince eğlenme imkanı buldular.

Yat turlarında animatörlerin çaldığı davullar eşliğinde halay çeken tatilciler çeşitli oyunlar oynayıp köpük partisinde eğlendiler.

Silifke Turizm Derneği Başkanı ve Taşucu Yatlar sorumlusu Göktuğ yatçılık sahibi Ali Küçük, tatilde turizmcinin yüzünün güleceğini belirterek, “Bakanlar Kurulu'nun kararı ile okulların 28 Eylül’de açılacağı nedeniyle tatilin uzayacağını bunu yolcularımızla büyük bir coşku ve büyük bir sevinçle davullarla halay çekerek kutladık. Tatil bitmedi. Yeni başlıyor. Bugüne kadar tatile gidemeyen vatandaşlarımızı Silifke’ye tatile bekliyoruz. Sezonun bitmesine daha iki ay var. Turizmcilerin Ramazan ayında ve seçim sonrasında yüzleri gülmedi. İnşallah uzayan tatil nedeniyle turizmcilerin yüzü güler” dedi.

Günübirlik yat turu düzenleyen Ali Küçük, tatilcilerin yat turlarına gösterdiği ilginin her yıl arttığını söyledi.

Turların ekonomik olduğu kadar konforuyla da tatilcilere farklı bir seçenek sunduğunu ifade eden Küçük, “Turlara katılanlar, bölgenin bakir güzelliklerine, mavi suların eşsizliğine ve tarihin büyüsüne tanıklık ederek huzurlu bir gün geçirip stres atıyorlar” dedi.

Çevre il ve ilçelerden yat turlarına yoğun ilginin olduğunu belirten Küçük, “Liman Kalesi önünden geçerek dibi kum olan Barbaros koyu, ardından Dana Adası güzergahından Tisan ve Boğsak koyunda demir atıyoruz. Turlara katılan tatilciler, tertemiz mavi sularda yüzme imkanı buluyor. Ayrıca su kayağı ve sörf gibi su sporları yapabiliyorlar. Birbirinden farklı animasyon ve zennelerin gösterileri ile turlara renk katıyoruz. Bu da kültürel bir mirasın canlandırılması anlamında etkili oldu. Yerli turistlerin tanıdık olduğu bu gösteri, özellikle yabancıların beğenisini topluyor. Çeşitli aktivitelere katılan misafirler, 8 saatlik sürede unutulmaz bir gün geçiriyorlar. Turlara çevre il ve ilçelerden çok sayıda kişi katılıyor” diye konuştu.

Editör: Barış Köksal