Erdemli Kaymakamlığı, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Erdemli Belediyesi ve daha birçok kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının desteği ile birincisi gerçekleştirilen 1. Erdemli Tarım Fuarı büyük ilgi gördü.

Fuar açılışında konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, “Fuarın düzenlenmesindeki amaçlardan biri de bilinmeyen ürünlerin tanıtılması. Fuar ile yerelde bilinen teknolojilere, bilmediğimiz ama var olan teknolojileri de öğrenmek suretiyle, katkıda bulunmak, minimum bir enerji harcayıp maksimum gelir elde etmek amaçlanmıştır” dedi.

Dünyanın üretim noktasında yarış halinde olduğunu ifade eden Öztürk, “Marka üretiyorlar pazara sunuyorlar. Başkalarının oluşturduğu katma değeri böylece kendi insanlarının emrine alıyorlar. Bizde İnşallah Yaradan’ın bunca cömert davrandığı bu ürünlerimizi sınırlarımızın içini de bırakır, dışarıya kadar taşıyabilecek imkanlara sahip oluruz. Mersin’e sadece tarım penceresinden bakmamak ta lazım. Mersin’in el atılmamış birçok değerleri var. Geç kalınmış turizm açısından da hak ettiği değeri henüz alabilmiş değil” diye konuştu.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı’da, çiftçinin layık olduğu yerde olmadığını ifade ederek, “Allah bize her şeyi vermiş, toprağımız bereketli, güneşimiz var, suyumuz var. Çiftçimiz çalışkan, inançla çalışıyor. Eksik olan ne ?, yanlış olan ne? Sadece iyi yönetilmiyoruz. İyi yönetilemediğimiz için limonlarımız elimizde kalıyor. Parti ayrımı yapmaksızın her siyasetçi, çiftçiyi dinleyecek. Çiftçinin paşa gönlü kimi desteklerse o ayrı konu. Hepimizin görevi çiftçiyi desteklemek. O nedenle hepimizin çiftçimize bir özür borcu vardır” şeklinde konuştu.

Açılış töreninde konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu‘da fuarın bölgeye çok büyük katkısının olacağını belirterek, yöreye hareketlilik getireceğini ve birikimlerin paylaşılacağını kaydettiler.

Konuşmaların ardından fuar dualarla açıldı. Fuara vatandaşların yoğun ilgi göstermesi dikkat çekti. Fuar 3 gün açık kalacak.

Editör: Barış Köksal