Nüfusları Mersinlilerle eşit hale gelen Suriye’li sığınmacılar Suriye plakalı araçlarıyla korsan taksiciliğe de başladı. İşi daha da ileri götüren araç sahibi Suriyeli sığınmacılar taksi işletmeciliği için büro tutup kartvizit bile bastırdı.

Mersin’de büyük bir nüfusa sahip olmaya başlayan Suriyeli sığınmacılar lokanta, seyyarlık, konfeksiyon işletmeciliği derken nihayet korsan taksiciliğe de başladı.

Suriye plakalı araçlarıyla pazarlık usulü yolcu taşımacılığı yapan araç sahibi çok sayıdaki Suriyeli sığınmacı işi daha da ileri götürdü ve Mersin’in bir çok semtinde ruhsatsız taksi yazıhanesi açıp, kartvizit bile bastırdı.

Taksimetreli, ruhsatlı Bin 500’ün üzerindeki Mersin’li taksiciler gün geçtikçe azlan işlerine Suriyeli korsan taksicilerin de sekte vurması büyük tepkilere neden oldu ve Mezitli İlçesinde açılan bir Suriyelilere ait taksi durağı 40-50 taksi ile protesto edildi ve tepkiler Mersin polisinin müdahalesi ile önlenebildi.

Mersinli taksiciler, Mersin’de Suriyelilerin başlattığı bu korsan taksiciliğin önüne geçilmemesi halinde çok büyük olayların kaçınılmaz olduğuna dikkat çekerek Mersin Valisi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı, Mersin Emniyet Müdürü, Mersin ESOB Başkanı ve Mersin Şoförler ve Otomobilciler Başkanınınbu sorunlarının biran önce çözüme kavuşturmalarını isterken aksı halde, yaşanacak telafisi mümkün olmayan olaylarında sorumlusu olacaklarını da ifade ettiler.



Editör: Barış Köksal