Erdemli ilçesinden akan ve komşu ilçe Silifke’nin yüksek kesimlerdeki su havzalarından da beslenen Lemas Çayı, aşırı yağmurla birlikte eriyen kar dolayısıyla denizle buluştuğu sahil beldesi Limonlu da su baskınlarına yol açtı. Yazlık sitelerin zemin katları ile narenciye bahçeleri ve seralarda su baskınları yaşandı. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Erdemli Belediyesi ve DSİ yetkilileri bölgede incelemelerde bulundu.

Büyükşehir Koordinasyon Daire Başkanı Hasan Gubaroğlu, “Karın üzerine yağan şiddetli yağmurla birlikte karın erimesi sonucu Sarıaydın Köyü'nde bir sel başlangıcı meydana geldi. Bu da sabah 05.00 civarında Lemas Çayı’nda etkili olmaya başladı. Yazlık sitelerde kalan vatandaşları uyardık. Tarım arazileri, limon bahçeleri ve seralarda su baskınları oluştu. Su baskınlarını oluşma sebebi ise kanalın aşırı suyu taşımaması, tahliye deliklerinden araziye su kaçaklarının olmasından ileri geldiğini değerlendiriyoruz” diye konuştu.

Olağanüstü bir durum olmadığını da ifade eden Gubaroğlu, “Mersin Büyükşehir Belediyesi, Erdemli Belediyesi ve itfaiye ekiplerimiz olayın duyulduğu andan itibaren teyakkuz halindedir” diye konuştu.

Zemin katları su basan tatil sitesi sakinlerinden Servet Sezer ise, “Sabah saatlerinde su belirdi. Alt katları yarım metre kadar su bastı. İçerde olanlar içerde mahsur, dışarıda olanlar dışarıda mahsur. Alt katları da su basmış durumda. Ne kadar zarar var belli değil. Belediye ekipleri ise canla başla mücadele ediyor” dedi.

Belediyelerin fen işlerine ait iş makinaları ise suyun tahliyesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Editör: Barış Köksal