Sokakta yaşayan hayvanların yiyecek ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla, parklarda bulunan beslenme odaklarına dağıtılan mamalar, Mezitli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı Veteriner Hekim Cem Nenni ve zabıta ekipleri eşliğinde gerçekleşti. Belediyenin katkısı yanında, HAYTAP-DOHAYKO Derneği Mersin Temsilcisi Nükhet Hızar ve gönüllülerde hayvan dostlarına mama yardımı dağıtımında destek verdi.

Kedi ve köpeklere kendi elleriyle mama dağıtımını gerçekleştirdikten sonra açıklama yapan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, bir çok konuda olduğu gibi hayvan hakları konusunda da Türkiye’de duyarlılığıyla örnek bir ilçe haline geldiklerini belirtti. Başkan Tarhan, “Sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarımızda, uzun bir yol aldığımızı düşünüyoruz. Tabi ki tam anlamıyla çözmüş değiliz. İlerleyen süreçte beslenme odaklarını çoğaltarak ve yeni projeler üreterek sokak hayvanlarına sahip çıkmayı sürdüreceğiz” dedi.

Sokak hayvanlarının bakım ve beslenme ihtiyaçlarını sağlamanın, büyük bir sevgi işi olduğunu ifade eden Tarhan, "Bizde belediye ekiplerimizi görevlendirirken, buna dikkat ettik. Çünkü bu iş gönül işidir, sevgi işidir. Onlara sevgiyle yaklaşmamız lazım. Dilinden anlayabilmemiz onların duygularını hissetmemiz lazım. Asla görmezden gelemeyiz. Belediye olarak sokak hayvanlarımızın yardım çığlıklarını geri çevirmeyeceğiz” diye konuştu.

Belediyeye bağlı Veteriner Hekim Cem Nenni, en kaliteli mamaları tercih ettiklerini belirtirken, ilçede bulunan tüm beslenme odaklarına kontrollü bir biçimde mama dağıtımını gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Mezitli Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde sahipsiz hayvanlara yönelik olarak, atık petlerden oluşturulan plastik kulübeleri, 2014 yılının Ekim ayında ilçedeki parklara yerleştirmişti.

Editör: Barış Köksal