Edinilen bilgiye göre, bir istihbaratı değerlendiren Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş ve Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, çevik kuvvet desteğinde merkez Toroslar ilçesi Gözne yayla yolu üzerinde faaliyet gösteren Güven Parti Mersin İl Başkanlığı'na operasyon düzenledi. Gece yarısı gerçekleştirilen operasyonda, demir kapısı kırılarak girilen binadaki büyük bir salonunun kumarhaneye dönüştürüldüğü ortaya çıktı.

Tombala diye tabir edilen kumar oynadıkları belirlenen 80 kişinin kimlik tespitleri yapılırken, kumar oynarken suçüstü yakalanan 10 kişiye idari para cezası uygulandı. Aralarında kadınların da bulunduğu şahıslar, idari işlemin ardından salıverildi. Parti İl Başkanı Eyüp G.'nin de aralarında bulunduğu 4 kişi ise, kumar oynatmak ve kumara yer temin etmek iddiasıyla gözaltına alındı.

Bu arada binada inceleme yapan polis ekipleri, şahısların polis baskınına karşı çeşitli önlemler aldıklarını belirledi. Binanın alt katında yapılan incelemede, kumarhane kısmına yapılan baskın anında tombala pullarının, salonun tuvalet kısmına açılan delikten kanalizasyona atıldığı belirlendi. Ayrıca, herhangi bir baskın sırasında bayanlar tuvaletinden kaçabilecek şekilde bağlantı tüneli açıldığı tespit edildi. Bunun yanında binada çok sayıda boş üyelik kartı bulundu.

Operasyonda ayrıca binlerce tombala çekiliş pulu, tombala kartı, mikrofon ve projeksiyon cihazı ele geçirildi. Soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
Editör: Barış Köksal