Kentin yeni otogarı olan Mersin Şehirlerarası Terminal İşletmesi'ne (MEŞTİ), kira fiyatlarını yüksek bularak girmeme kararı alan otobüs firmaları, işletme sahibi ile anlaşarak yeni otogardaki yerlerini aldı. Dün akşam saatlerinde yapılan görüşmelerde varılan uzlaşma sonrası, bugün yeni otogarda tarafların katılımı ile tören düzenlendi. MEŞTİ'nin işletmecisi Halit Şimşek, firma temsilcileri ile davul-zurna eşliğinde halay çekerek anlaşmayı kutladı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'da otogarı ziyaret ederek, firmalara 'hayırlı olsun' temennisinde bulundu.

Kurban kesilerek karşılanan Kocamaz, yeni otogarı gezerek incelemelerde bulundu. Kocamaz, daha sonra beraberinde MEŞTİ İşletmecisi Halit Şimşek ve Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı ile birlikte yaptığı açıklamada, Mersin halkının otogar çilesinin sona ermiş olmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Bu birlikteliğin sağlanmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Kocamaz, "Bu sorun Mersin açısından hiç hoş karşılanmayacak bir durumdu. MEŞTİ işletmecisi ve otogar esnafları arasında uzlaşma sağlanmasıyla birlikte, 50 günlük bir gecikmeyle Mersin halkının çilesi sona ermiş oldu" dedi.

Mersinlilerin her şeyin en iyisine layık olduğunu ifade eden Kocamaz, "Mersinli 1 yıl önce bize güvenerek, kendisinin haklarını sonuna kadar savunacağımızı düşünerek bir yetki verdi. Biz de var gücümüzle Allah’ın yardımıyla, bu halka en doğru hizmeti vermenin gayreti içerisindeyiz. Biz Mersin’in emanetçisiyiz. Bizim bu emanete çok iyi sahip çıkmamız gerekiyor. Bundan sonra hizmetler daha da artarak devam edecek. Bugün belki hizmetlerimizden ilki halkın hizmetine sunuldu ama bu hiçbir zaman son olmayacak” diye konuştu.

Mersin’de nefes alan, Mersin’in suyunu içen, havasını teneffüs eden ve ekmeğini Mersin’den kazanan herkesin bu kente sahip çıkması ve Mersinlilik bilincinin gelişmesi gerektiğine vurgu yapan Kocamaz, şöyle devam etti: "Hiç kimsenin gidecek başka yeri yok. Mersin’in ortak paydasında herkesin birleşmesi lazım. Bugün bu birlikteliği görmekten mutluluk duyuyoruz. Otogar sorununun çözümü noktasında bize destek veren, çözümün gerçekleşmesi için her türlü fedakarlığı yapan başta Şimşekler Gurubu ve Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı olmak üzere, bütün esnaf arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah böyle tatsız bir hadise bir daha yaşanmaz. Biz burada tüyü bitmemiş yetimin hakkının peşindeyiz. Hiçbir şekilde geçmişe takılmadan önümüze bakmak istiyoruz. Otogar esnaflarımıza bol ve hayırlı kazançlar, Mersin halkına da kazasız belasız yolculuklar temenni ediyorum."

MEŞTİ İşletmecisi Halit Şimşek ile Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı da, Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz'in iyi niyeti sonucu bu sorunun çözüme kavuştuğunu ifade etti.

Editör: Barış Köksal