Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Ulusal Süt Konseyi işbirliğiyle yürütülen Okul Sütü Projesi kapsamında, Bozyazı Şehit Turhan Kılıç İlkokulunda süt dağıtımı yapıldı. Dağıtıma, Bozyazı Kaymakamı Hayatı Taşdan ile İlçe Milli Eğitim Müdür vekili Gazi Kırlangıç katıldı.

Öğrencilere tek tek süt dağıtan, aynı zamanda çocuklara çeşitli hediyelerde veren Kaymakam Taşdan, öğrencilerle yakından ilgilenerek, sohbet etti. Okul Sütü projesinin ilkokul çağındaki öğrencilere süt içme, sağlıklı ve dengeli beslenme alışkanlığı kazandırılması için 2011-2012 eğitim-öğretim yılında hayata geçtiğini belirten Taşdan, "Beslenme, hayatımızın diğer alanlarında olduğu gibi biraz özen, denge ve düzen istemektedir. Bu kazanım hem bizim sağlıklı olmamızı hem de hayatta daha başarılı olmamızı beraberinde getirecektir. Daha iyi bir Türkiye ve daha iyi bir gelecek ancak sağlıklı nesillerle mümkündür. Sağlıklı nesiller de sağlıklı beslenecek, sporla uğraşacak ve sağlığını da koruyacak” dedi.
Taşdan, öğrencilere pazartesi, çarşamba ve cuma günleri süt verileceğini, salı ve perşembe günü ise üzüm dağıtılacağını söyledi.
 
Editör: Barış Köksal