Erdemli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Okur, ilk açılan kursa ilginin beklenenden fazla olduğunu ifade ederek, "Erdemli’ de işaret dili kursunun yoğun talep görmesi üzerine ikinci kursumuzu açtık. Açılan bu kursumuza 40 kursiyer katıldı" dedi.

"Ülkemizde sayıları 3 milyona yaklaşan işitme engelli var" diyen Okur, "Aramızdaki engel ses. Bu engeli kaldırmanın ve iletişim kurabilmenin yolu ise işaret dili. İşaret dili ise engelsiz insanlar için bir 'yabancı dil'. İşaret dili öğrenmek için gereken motivasyon empati kurmaktan, sağduyulu davranmaktan ve engellilerin engelsizler ile iletişim kurmak için harcadığı çabayı karşılıksız bırakmamaktan geçiyor. MEB onaylı işaret dili kursunu bitiren kursiyerler, hem herhangi bir engeli olmayan bireylerle iletişim kurabildiği gibi ayrıca işitme engelli bireylerle de rahatlıkla iletişim kurabileceğinden , işaret dili tercümanlığı sertifikası almaya hak kazanıyor" dedi. Okur, kursa katılanların farklı meslek guruplarından olmasının kendilerini ayrıca mutlu ettiğini de söyledi.

İşaret dili öğretmeni Dilek Keser de yaptığı konuşmada, "Öğrencilerim sessizliğin içindeki sesi duymayı başardı. Bu benim için gurur verici. Toplumda duyamayan ve konuşamayan insanlarla iletişim kurmak çok önemli" dedi.

Editör: Barış Köksal