Örtü altında genellikle domates üretiminin yapıldığı ilçede alternatif ürün arayışına giren çiftçiler kurdukları muz seralarında muz üretimine 3 yıl önce başladı. Şu anda 6 bin dönüm serada muz üretimi yapılırken dönümden 8 ila 10 ton ürün hasat ediliyor. Kilosu ise üreticilerden 2 ila 2,5 liradan alınıyor. Bir dönüm muz serasının maliyeti 40-50 bin lira arasında değişirken çiftçiler Ziraat Bankası'ndan düşük faizli uzun vadeli kredi kullanarak sera yapıyor.

İlçede ilk muz hasadını yapan İsmail Gürses, muz serasını 14 ay önce kurup fideleri diktiğini belirtti. Gürses, Türkiye’nin önemli çilek üretim merkezlerinden biri olan Silifke’de son yıllarda muz üretiminin de yaygınlaşmaya başladığını söyledi.
Muzun kilosunun şu anda 2,30 ila 2,5 lira arasında değiştiğini vurgulayan Gürses, “Silifke’de şu anda birinci ürün çilek. Ancak önümüzdeki yıllarda muz üretimi de daha da yaygın hale gelecektir. Çünkü ilçemizdeki toprak yapısı ve iklimi muz üretimine çok uygun” dedi.

Şu anda hasadı yapılan muzun tesislerde paketlenip sarartıldıktan sonra ülkenin değişik illerine gönderileceğini anlatan Gürses, ihracatın da başlamasıyla muzun çeşitli ülkelere gönderileceğini söyledi.
Silifke Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun da, 3 yıl önce başlatılan muz üretiminin her geçen yıl arttığını söyledi.

 
Editör: Barış Köksal