Mersin Üniversitesi Spor Kulübü, Türk Hava Kurumu Mersin Şubesi ve Mersin Üniversitesi Hava Sporları Topluluğu işbirliğinde, Toroslar Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen şenlikte, model uçak ve helikopterler gösteri uçuşu yaptı. Toroslar Belediyesi’nin Mersin Üniversitesi’ne tahsis ettiği Halkkent Mahallesi’ndeki 17 dönümlük model uçak pist alanında yapılan etkinliğe, Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, MEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya, Türk Hava Kurumu Mersin Şube Başkanı Akın Atilla ile Adana, Gaziantep ve Mersin'den gelen model uçak tutkunları katıldı.

Törende konuşan THK Mersin Şube Başkanı Akın Atilla, gençleri havacı yapmak ve onlara havacılığı sevdirmek adına düzenlenen bu etkinliğe sağladığı katkılarından dolayı Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'ya teşekkür etti. Bu yılki organizasyonun 3 Mayıs tarihine denk gelmesinin ayrı bir önemi olduğunu vurgulayan Atilla, "Türk Hava Kurumu'nun Türkkuşu, 3 Mayıs 1935 yılında kuruldu. Atatürk'ün resimlere konu olan o ünlü bakışı, o tarihte çekilmiştir ve Türkkuşu, Türk Hava Kurumu'nun havacılık faaliyetlerini yürüten bir kuruluşu olarak o günden bu güne çalışmaktadır. Binlerce havacı yetiştirdi, binlerce model uçakçı, paraşütçü, planörcü yetiştirdi. Türk havacılığının gençliğe yayılmasına ve gençlerin havacı olmasına çok büyük emekleri oldu" dedi.

"HAVACILIK FAKÜLTESİ İÇİN MÜRACAATIMIZI YAPTIK"

MEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya ise, Mersin Üniversitesi olarak hava sporlarını çok önemsediklerini belirterek, "Pek çok alanda bizim öğrenci topluluklarımız var ama en aktif çalışan topluluklardan biri hava sporları topluluğu. Bu sporun gelişmesi, gençlerin havacılığı tanıması, benimsemesi ve ilgi göstermesi açısından elimizden gelen desteği veriyoruz. Üniversite olarak bizim havacılığa ilgimiz bununla sınırlı değil. Biz havacılıkla ilgili olarak bir fakülte açmayı planlıyoruz. Bunun için YÖK'e başvurumuzu yaptık. Bütün dünyada çok önemli bir havacılık üniversite olan Ukrayna Kiev Havacılık Üniversitesi ile de işbirliği protokolü imzaladık. Bu çerçevede kuracağımız fakültenin hızla gelişeceğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da, Toroslar Belediyesi olarak bölgede her türlü sporun yapımına destek olmaya çalıştıklarını kaydetti. Ulu Önder Atatürk'ün Türkkuşu'nu açarak havacılığa verdiği önemi ve değeri ortaya koyduğunu dile getiren Tuna, Atatürk'ün 'İstikbal göklerdedir' sözünü hatırlattı. Bu anlamda Türk havacılığının gelişmesi için her türlüğü desteğin verilmesi gerektiğine vurgu yapan Tuna, "Biz de bölgemizde sporun her branşının yapılması yönünde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. İnşallah bu projelerin toplamı, Türk gençlerinin sağlıklı yetişmesine vesile olacaktır" şeklinde konuştu.

Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer ise, Türkkuşu'nun faaliyet alanının oldukça geniş olduğunu belirtti. Türkkuşu'nun birçok yerde değişik aktivitelerle varlığını sürdürdüğünü kaydeden Göçer, "Buradaki amaç, amatör bir ruhla havacılığı gençlere sevdirmek, öğretmek, kabiliyetleri olanları gelecekte daha büyük havacı olarak yetişmelerine katkıda bulunmaktır. Türkkuşu'nun faaliyetleri artarak devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'ya THK Mersin Şubesi ve MEÜ tarafından, katkılarından ötürü plaket verildi.

Etkinlik, model uçakların birbirinden ilginç gösterileriyle devam etti. Renkli görüntülere sahne olan '4. Bölgesel Radyo Kontrollü Model Uçak Şenliği'nde, gösterileri izlemeye gelen vatandaşlar, zaman zaman pilotları alkışlayarak heyecanlarına ortak oldu. Model uçak tutkunları, değişik ebat ve modeldeki uçaklarıyla hünerlerini sergiledi.

Editör: Barış Köksal