Sinemanın fantastik dünyasıyla ilk kez tanışan öğrenciler, beyaz perdede film izlemenin keyfini yaşadı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 'Dünya Çocuk Hakları Günü' dolayısıyla düzenledikleri bu etkinlikle, Mersin’de yaşayan çocukların daha bilgili, sorgulayıcı ve girişimci olmalarını hedeflediklerini belirterek, “Yaşadığımız dünyada korunmaya, kollanmaya, ilgiye ve sevgiye en çok ihtiyacı olan grup çocuklardır. Dünya Çocuk Hakları Günü, çocuklar arasında ortak duygular oluşmasını, milletlerin barış içinde yaşama özlemlerinin pekişmesini amaçlamaktadır” dedi.

Mersin’de çocuk haklarının korunması için Büyükşehir Belediyesi olarak üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerinin altını çizen Kocamaz, “Çocuk Hakları Evrensel Bildirgesi’nin öğretilmesi ve hatırlatılması, kentin tüm birleşenlerinin ortak paydada buluşmasıyla mümkün olacaktır. Büyükşehir Belediyesi olarak da böylesine anlamlı bir görev için bütün kent bileşenleri ile iş birliğine hazırız” diye konuştu.

Okul idarelerinin "dezavantajlı" olarak belirlediği öğrencileri kapsayan sinema etkinliğinde çocuklar arkadaşlarıyla birlikte keyifli anlar yaşadı. ‘Otel Transilvanya’ adlı animasyon filmini izleyen çocukların, mutlulukları gözlerinden okundu.

Etkinlik, 23 Kasım 2015 tarihinde Akdeniz ilçesinde öğrenim gören yaklaşık 500 çocuğun da filmi izlemesi ile sona erecek.

Editör: Barış Köksal