Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve ÇBB Başkanı Burhanettin Kocamaz, zabıtaların görevini başarılı bir şekilde yerine getirebilmesi için Büyükşehir ve ilçe belediyelerin uyumlu çalışması gerektiğini belirtti.

ÇBB tarafından zabıtalara yönelik Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi. Toplantının açış konuşmasını yapan Başkan Kocamaz, zabıtaların görevini başarılı bir şekilde yerine getirebilmesi için Büyükşehir ve ilçe belediyelerin uyumlu çalışması gerektiğini söyledi. İşin içerisine siyaset sokulmaması gerektiğini vurgulayan Kocamaz, “Görev yaptığınız ilçenin tamamından sorumlusunuz. Fakat büyükşehir sınırlarına girdiğiniz zaman ikilik başlıyor. Büyükşehir yetkilerini kullanırken, örneğin bir seyyar satıcı ile ilgili kaldırım işgalini ortadan kaldırmak için adım atarken, hemen yan taraftaki sokakta Büyükşehir Belediyesi’nin yetkisi bitiyor. Bu sefer çift başlılık oluşuyor. Özellikle Büyükşehir ve ilçe belediyeleri arasında bir uyum yoksa bu iş siyaset olarak algılanmaya, algılatılmaya çalışılıyorsa, orada problemler de başlamış oluyor” dedi.

Zabıtanın, sürekli halkın içerisinde görev yapan bir birim olduğunu dile getiren Kocamaz, “Dolayısıyla zabıtaları belediyenin aynası olarak görebiliriz. Zabıta görevini yapan arkadaşlarımız halka ne kadar nazik davranıyorsa, halka ne kadar sıcak yaklaşıyorsa ve görevlerini yasalar çerçevesinde uyguluyorsa bir problem çıkmıyor. Ben bu eğitimin, bu mevzuat bilgilendirme toplantımızın hepiniz için, belediyelerimiz ve yaşadığımız kentler için hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadesini kullandı.

Editör: Barış Köksal