Anamur T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu ile Anamur Turizm ve Kültür Derneği’nin protokolü kapsamında hükümlüler, Anamurium Antik Kenti ve Anamur sahil şeridinde çevre temizliği yaptı. 
Anamur Cezaevi Müdürü Halil Güneş, hükümlülere, çevre bilincini edindirmek ve toplum yararına hizmette bulunma alışkanlığını kazandırmak amacıyla bu temizlik çalışmasının yapıldığı söyledi. Güneş, temizlik çalışmasının 22 gün boyunca süreceğini belirterek, “Anamur sahili aynı zamanda nesli koruma altında olan Caretta Caretta kaplumbağalarının yaşama ve çoğalma alanıdır. Yapacağımız bu temizlik çalışmaları ile hem onlara temiz bir yaşam alanı oluşturacağız, hem de ilçeyi ziyaret edecek yerli ve yabancı turistlere turizm sezonu öncesi temiz ve güzel bir çevre bırakmış olacağız” dedi. 

Anamur Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Fatih Şen de, cezaeviyle bazı konularda ortak çalışma yaptıklarını ifade ederek, “Turizm Haftası nedeniyle gerçekleşen etkinliğimizde kentimizin tarihi ve turistik yerleri ile sahillerimizin temizliği önemli bir yer tutuyor. Mahkumlarımızın temizlik yapma konusunda talepleri oldu. Bizler de bunu seve seve kabul ettik. Kendilerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 

Editör: Barış Köksal