Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Hakan Kutlu, bu maçtan sonra söylenecek çok fazla bir şeyin olmadığını belirtti. Geri dönüşten dolayı oyuncularını tebrik ettiğini dile getiren Kutlu, “3-0 geriden sonra 3-2’yi yakalayıp tekrar 4-2 geriye düşüp, 5-4’lük skoru yakalamak çok zordu hakikaten. Çok önemli bir galibiyet. Çok önemli bir skor. Göstermiş oldukları birliktelik, inanç ve özveri için futbolcularıma teşekkür ediyorum. Ben Mersinli değilim ama burada kulübün profesyonel çalışanıyım. Elimizden geldiği kadar görevimizi yapar, yanlış yaptığımız şeyler olursa da cezasını çekeriz. Ama ben ve takımım Mersin halkından çok daha farklı şey duymak istiyorum. Gollerin hepsi kişisel hatadan geldi. Oyun olarak çok fazla şey değişmedi. İkinci yarı gollerin verdiği coşku ile maçı aldık. Şehrin, taraftarlarımız 3-0 gerideyken takımlarına olan inançlarını kaybetmemeleri lazım. Biz kaybetmedik. Devre arası bunu konuştuk. Sonucunu da gördünüz. Kalecimiz oynamayacak durumda, soyunma odasında tedavi yapıldı. 45. dakikada 3. oyuncu değişikliğini yapmış bir takım olarak sahaya çıkmak zorunda kaldık. Lütfen taraftarlarımız, oyuncularına her koşulda destek olsunlar. Bizler gelip geçiciyiz. Bu takım bu sene şampiyonluğu yakalarsa bu şehrin değerine değer katar. Biz bugün bu maçı kaybedebilirdik. Kaybettiğimiz zaman şampiyonluğa havlu mu atmış oluyoruz? Daha oynayacağımız birçok maç var. Taraftarlarda öyle bir atmosfer vardı ki, sanki bu maçı kaybettiğimiz zaman tamamen şampiyonluğa havluyu atmış, çok kötü duruma düşen bir takım olacaktık. Ama bu böyle değil. 3-0 kaybetsek de önümüzde çok maç var. Bu takım birçok takımı yener, ancak kaybedebilir de. Taraftarlarımız her koşulda bize destek olsunlar. Takımımla beraber maç sonunda bir kader birliği yapmış hocayım. Taraftarlarımız da bizim göstermiş olduğumuz birlikteliğe, göstermiş olduğumuz davaya inansınlar. Bizimle beraber olsunlar” dedi.

BOZKURT: "SAHADA FUTBOL ADINA HER ŞEYİ YAPTIK"

Mersin İdmanyurdu futbolcusu Emrah Bozkurt ise maçı kazandıkları için mutlu olduklarını belirterek, “Biz futbolcular olarak sahada elimizden geldiğinin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bizim sadece Mersin şehrinden, Mersin büyüklerinden beklentimiz bu takıma sahip çıkılması. Çünkü Mersin İdmanyurdu bulunduğu konumu hak etmeyen bir yerde. Ben ve takım arkadaşlarımız en kısa sürede takımı üst sıraya çıkarmaya çalışıyoruz. Tabi bu uzun bir maraton. Bu yolda çukurlu dikenler de olacak. Bugün sahada futbol namına yapılacak her şeyi yaptığımızı düşünüyorum. Anlatılmaz yaşanır tabirini bugün yaşadık. Sahada mücadele eden bütün arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.

ÖZARSLAN: "BÖYLE OYNARSAK YENEMEYECEĞİMİZ TAKIM YOK"

Mersin İdmanyurdu’nun bir diğer futbolcusu Efe Halil Özarslan da, bugün önemli bir geri dönüşe imza attıklarını vurgulayarak, “Maça neredeyse 3-0 mağlup başladık. Bugün özellikle ilk yarı hepimizde bir durgunluk vardı. İkinci yarıya çıktığımızda herkeste bir hırs, azim vardı. Hatalar da yaptık. Rezil oynadık diyebilirim, ama demek ki oyunda herkes birbirini motive ettiği zaman geri dönüş böyle olsa gerek. Mersin adına iyi oldu. Taraftarlarımız adına büyük galibiyet aldık. Bütün takım arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Her maçta böyle oynarsak yenemeyeceğimiz takım yok” şeklinde konuştu.

SAMSUNSPOR CEPHESİ

Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, böyle bir skordan sonra konuşmanın zor olduğunu belirtti. Çok önemli bir karşılaşmayı geride bıraktıklarını belirten Kalpar, “Bizim için içerisi dışarısı yok. Maç öncesi bu maçı kazanmak gerekiyor diye düşünmüştük ve bunu konuşmuştuk. İlk yarıda mükemmel goller bularak, iyi de oynayarak ve net pozisyonlar bularak 3-0 galip durumda devreye girdik. Bu bizim için müthiş bir avantajdı. İkinci yarıya çok daha canlı, çok daha kendini bilen, akıllı savunmamız gerekir düşüncesini ortaya koyduk. Bol pas yapmamız gereken bir anlayışı sergilemek istedik. Maalesef bunu başaramadık. Yemiş olduğumuz erken bir gol, hemen arkasından yemiş olduğumuz 2. gol var. Almamız gereken tepkileri saha içinde alamadığımız için sıkıntılar yaşadık. Yine de, pozisyon vermemize rağmen 4-2’lik skoru yakaladık. Bu da müthiş bir avantaj. Artık bundan sonra ne pahasına olursa olsun bu maç böyle bitmeliydi. Daha akıllı ve daha şuurlu olmamız gerekirken yine bir telaş başladı. Sakin olamadık ve yine gol yedik. Orta göbekten rakip daha iyi gelmeye çalıştı ve sol kanatlarını iyi kullanmaya çalıştı. Biz de buraları kapatmakta yeterli olamadık. 4-4 bitecek dediğimiz bir maç son dakikada yediğimiz golle 5-4 mağlup olduk. Bu mağlubiyetin arkasına sığınmak kolay değil. Hele hele 3-0'lık skoru yakaladıktan sonra bahane etmenin hiçbir anlamı yok. Ben hiçbir zaman bahane etmedim. Ancak hakemlerin bazı hataları vardı. Biz bu kadar gol yiyen bir takım değiliz. Az gol yiyen takımız, ama bugün çok fazla gol yedik. Bunu da bir hatamız ve yanlışımız olarak kabul etmemiz lazım. Bu tür maçlardan çok büyük bir ders çıkarmak lazım. Eğer burada hata varsa, yanlış varsa veya biri bu suçu üstlenmek istiyorsa hoca olarak, teknik direktör olarak benim üstlenmem gerekir. Ben de bunu seve seve üstlenirim. Çünkü 3-0’dan sonra takım 5-4 mağlup olacak pozisyonda olmamalı. Nerede, nasıl yanlış yaptığımızı daha sonrada üzerinde durarak değerlendirme içerisinde olacağız” açıklamasında bulundu.

AKYÜZ: "BASİT GOLLER YEDİK"

Samsunspor’un futbolcusu Murat Akyüz ise söylenecek bir şeyin olmadığını ifade ederek, “3-0 öne geçtiğimiz bir maç. Basit goller yedik. İzleyenler için eğlenceli bir maçtı. Ama bizim için böyle olmadı. Böyle maçlar var futbolda. Bugün de bize denk geldi. Böyle olmasını istemezdik. Mersin İdmanyurdu'nu kutluyoruz” diye konuştu.

AYDIN: "TARAFTARLARDAN ÖZÜR DİLİYORUZ"

Samsunspor’un oyuncusu Musa Aydın da maça iyi başladıklarını hatırlatarak, "Sonunu kötü bitirdik. Burada herkesin şapkayı önüne koyup düşünmesi gerekiyor. Böyle bir maçı verdiğimiz için Samsunspor camiasından, Samsunspor taraftarından çok özür diliyoruz. Bu bizim için derslik bir maçtı. İnşallah bundan sonra böyle bir şey hiçbir zaman yaşamayacağız” ifadelerini kullandı.
Editör: Barış Köksal