Mut ilçesinde kaldırımlar esnafın yollar ise park halindeki araçların işgali altında, yayalar çaresiz. Yaşanan sıkıntıya çözüm üretilmemesine tepki gösteren vatandaşlar, yayalar için yapılan kaldırımların biran evvel esnafın işgalinden, ana caddelerin de park etmiş araçlardan temizlenerek kurtarılmasını istiyor.

Kaldırımlardan geçiş yapamayan çocukların mecburiyetten cadde ortasında kazalara davetiye çıkarırcasına yürüdüğüne dikkat çeken vatandaşlar; “İlçede yıllardır kaldırım ve oto park sorunu var. Hangi belediye başkanı göreve geldiyse bu soruna çözüm bulmadı. Kaldırımları kullanamıyoruz. Mecburen çoluk çocuğumuzda dahil, yolları kullanmak zorunda kalıyoruz. Yayalar için yapılan kaldırımlar esnafın işyeri sergisi haline gelmiş. Mut ilçesinde yetkililer görevini yapmıyor. Kaldırımların işgale edilmesine engel olunmuyor” dediler.

İlçede esnaflara tanınan bu ayrıcalığın artık son bulmasını isteyen Yücek Gebit adlı vatandaş, “Esnaflar kaldırıma eşyalarını dizerek yayaların geçişini engelliyor. Karşılıklı oto parklar ise trafik akışını engelliyor. Kaldırıma eşya koymak yetmezmiş gibi, kaldırıma gölgelik veya tabelasını koyarak işgal ediyor. Yaşanan bu işgallere yetkililer ise sessiz kalıyor. Özellikle şehir merkezi olan Atatürk Bulvarı, Hükümet caddesi, İnönü caddesi, Cumhuriyet alanı, Hüseyin Gezer caddesi, Dış ve iç çarşıda yaya yürümek çok zor. Bundan dolayı çoluk çocuğumuz kaldırımlardan geçemedikleri için yoldan yürümesi tehlikeli oluyor” diye tepki gösterdi.

Mut Belediye Başkan’ı Nebi Yılmaz ise konuya çözüm üretmek için çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. Yılmaz, “İlçenin kaldırım, çevre düzenlemesi ve gereksiz oto parklara karşı çalışmalarımız son noktaya geldi. En kısa çözüm üreteceğiz” dedi.

Editör: Barış Köksal