Mersin Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Mut İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Dağpazarı Mahallesi'nde düzenlenen operasyonda, H.Ş. ve M.S. adlı şahıslar kaçak kazı yaparken suçüstü yakalandı. 1 adet dedektör ve 3 adet muhtelif kazı malzemesinin ele geçirildiği olayla ilgili olarak gözaltına alınan 2 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldığı bildirildi.
Açıklamada ayrıca, Mersin Valiliği koordinesinde İl Jandarma Komutanlığı ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü'nün ortaklaşa gerçekleştirdikleri, kültür ve tabiat varlıklarının korunması konusunda 'Mirasına Sahip Çık, Geleceğine Umut Ol' sloganı ile başlatılan proje çalışmasının devam ettiği bildirildi. Kentin tarihi ve kültürel eserlerinin korunmasının hedeflendiği proje kapsamında, kültür ve tabiat varlıklarının yoğun olarak bulunduğu ilçe, belde ve köylerde vatandaşların konuyla ilgili bilgilendirildiği, jandarma asayiş timlerince kültür ve tabiat varlıklarının yoğun olarak bulunduğu bölgelerde önleyici maksatlı kontrol ve denetimlerin artırıldığı belirtildi.

Ayrıca, Mersin İl Jandarma Komutanlığı'nca 12 Şubat 2014 tarihinde başlatılan 'Mirasına Sahip Çık, Geleceğine Umut Ol' projesi çerçevesinde, 60 kaçak kazı olayında toplam 107 şüphelinin yakalandığı ifade edildi. Açıklamada, "Binlerce yıllık tarihin izlerini taşıyan ve dünyanın en büyük açık hava müzesi kentlerinden biri olan ilimizde, Mersin İl Jandarma Komutanlığınca tarihi eser kaçakçılığı ile mücadeleye yönelik gayretlerimiz ve ayrıca bilgilendirici ve bilinçlendirici mahiyette seminer ve çalışmalar arttırılarak devam edecektir" denildi.
Editör: Barış Köksal