Mersin Üniversitesi’ne bağlı Erdemli Yüksekokulları’ndaki TEMA gönüllüsü öğrencilerinde katıldığı etkinlikte biberiye, yaban mersini ve harnuptan oluşan yaklaşık bin fidan toprakla buluşturuldu.

Etkinlik öncesinde bir konuşma yapan TEMA Vakfı Erdemli Gönüllü Temsilcisi Haluk Gülle, ormanların bir ülkenin doğal zenginliği olduğunu belirterek, “Ağaçlar bizim her şeyimiz, oksijenimiz, akciğerimiz, toprağımızı tutan, erozyonu önleyen, yağan yağmur sularını tutup yer altı kaynaklarımızı zenginleştiren çok değerli varlıklar. Hepsinden önemlisi hayattır ve orman olmaz ise hayatta olmaz. Onun için orman zenginliğimizin farkına varıp kollayıp, gözetip, korumamız gerekiyor” dedi.

Erdemli Orman İşletme Müdürü Kenan Akduman da “Hepimizin ortak tutkusu olan toprak, ağaç ve orman sevgisi bugün bizleri bir araya getirdi. TEMA gönüllülerini gösterdikleri özveri dolayısıyla öncelikle kutlamak istiyorum. İlçemizde doğanın korunması ve bu konuda hassasiyetin artmasında TEMA gönüllülerinin çok büyük katkıları oldu” diye konuştu.

“DİKİLEN FİDANLAR EKONOMİK KAZANCA DÖNÜŞECEK”

Ormancılık faaliyetlerinin vatandaş işbirliği ile yapıldığına da dikkat çeken Akduman, “Kırsal bölgedeki vatandaşımıza belli ölçülerde ekonomik katkı sağlayamaya da çalışıyoruz. Diktiğimiz bu fidanlar bölge halkımız içinde ekonomik kazanç olacak. Bu işler oldukça fazla gayret gerektiriyor. Yöremizde asgari yıllık 800 binin üzerinde fidan dikiyoruz, milyonlarca tohumu toprakla buluşturuyoruz. Bu süreç ise başlı başına yılın tamamını kapsıyor” şeklinde konuştu.

Akduman konuşmasının ardından fidanların nasıl dikilmesi gerektiği konusunda bilgiler verdi. Bilgilendirmenin ardından orman ekipleri ve TEMA gönüllüleri birlikte fidan dikti.
Editör: Barış Köksal