İhalenin yapıldığı Kongre Sarayı önünde çok sayıda çevik kuvvet polisi 2 TOMA ile önlem aldı ve otogar esnafının Kongre Sarayı'na girişine izin vermedi. İhalenin ilk gününde vatandaşların alındığı Kongre Sarayı'na bugün sadece teminat belgesi olup teklif verecek olanlar alındı. Giriş kapısında kurulan x-ray cihazından geçen vatandaşların belgeleri kontrol edilip üstleri arandıktan sonra alana alındı.

'KOCAMAZ KASIMPAŞA KABADAYISI GİBİ'

Mersin Şehirlerarası Uluslararası Otobüsçüler ve Yazıhaneciler Derneği (MOYDER) Genel Sekreteri Veli Tol, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz'ı eleştirerek şöyle konuştu:

"Bizim ile ilgili yanlış şeyler aktarılıyor. Kimileri bizim yazıhaneleri 300- 500 bin TL hava parası ile verdiğimizi aktarmış fakat doğru bir yanı yok. Ben işi siyasi yapılanmaya getirmek istemiyorum ama, Burhanettin Bey bu halkı zorluyor. Başkanın affına sığınarak söylüyorum. Kasımpaşa kabadayısı gibi. Kullandığı üslup, ne almış olduğu devlet desturuna, terbiyesine, ne de 20 yıllık yöneticiye yakışmıyor. Bu ifadeleri kullandığım için ölüme de, hapise de razıyım. Burada biz ekmeği namus olan bir yapılanmayız. Fakat Sayın Kocamaz bizim tüm sabır, sağduyu ve metanetli hareket etmemize rağmen bu halkın sinir uçları ile oynamaya kalkıyor. Seçim öncesi siz değil misiniz, bu kenti beraber yöneteceğiz diyen. Ne farkınız kaldı?" dedi.

'MERSİN'DE HUZUR ORTAMI HER AN BOZULABİLİR'

İhalenin yapıldığı Kongre Sarayı'na gelen CHP İl Başkanı Mehmet Faruk Akar ise, yaşanan olayları diktatörlük olarak değerlendirerek şunları söyledi:

"Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz'ın ne yazık ki yeni otogarda uygulamak istediği fiyatlar, eski otogarda iş yapan esnafımızın canını yakacak düzeyde. Fiyatlarda da uzlaşma sağlanması görünmüyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde 15 yıldır ihale yapılır. Ama hiç bir zaman TOMA'ların gölgesinde ihale yapılmadı. Çevik Kuvvet polislerinin etrafı sardığı bir ortamda ihale yapılmadı. Resmen bir diktatörlük var. Resmen 'Ben bildiğimi yaparım' durumu, keyfi bir uygulama var. Bunlardan dolayı Mersin'de barış ve huzur ortamı her an bozulabilir. Herkes bu ihalenin usulüne uygun yapılmadığını görmüştür."

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz ise daha önceki açıklamalarında, bu konuda kararlı olduklarını ve taviz vermeyeceklerini söylemişti.
Editör: Barış Köksal