Gençlerin yaz tatili boyunca hem eğlenip hem de çeşitli aktiviteler gerçekleştirmesine olanak sağlayan kamp, 3 Temmuz 2017 tarihinde başlayacak, 15 Eylül 2017 tarihine kadar devam edecek. Eğitici aktivitelerin de yer alacağı kampta öğrenciler yaz tatilinin keyfini çıkaracak. 7-11, 12-16, 14-17 yaş gurubundan kız ve erkek öğrencilerin katılabileceği kampta, öğrenciler 40 kişilik gruplar halinde 6 gün boyunca Tarsus Doğa Gençlik Kampı’nda kalarak, doğa, spor ve takım ruhunu eğlenceli bir şekilde öğrenecek.

Çevre farkındalığı oluşturmak adına gerçekleştirilecek çevre temizliğinin de yapılacağı kampta, değerler eğitimi, çocuk oyunları, geziler ve eğlenceli oyunlarla gençler vakitlerini en etkili ve eğlenceli şekilde değerlendirecek. Ayrıca, dart, futbol, basketbol, voleybol, bocce ve masa tenisi gibi alanlarda müsabakaların gerçekleştirileceği kampta, gençlere spor bilinci aşılanacak.

Ulaşım, konaklama ve yiyecek ihtiyaçlarının Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandığı Tarsus Gençlik Kampı'nda gerçekleştirilecek gezilerle gençlere Mersin'i daha yakından tanıma olanağı verilecek. Başvurularda, şehit ve gazi yakını (çocuk ve kardeş), aile geliri bin liranın altında olan ve ortaöğretimde okuyup öğretim dönemi içerisinde takdir belgesi alan gençlere öncelik verilecek. Bu durumu başvuru esnasında beyan edenlerin, kesin kayıt yaptırmak için Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kompleksi’ne geldiklerinde bu belgeleri ibraz etmeleri gerekecek.
 
Editör: Barış Köksal