Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Hakan Kutlu, kendileri için çok önemli bir maçı geride bıraktıklarını ifade ederek, "İlk haftayı bay geçtiğimiz için rakiplerimizle olan puan farkı biraz açılmıştı. Orduspor'da bizim şampiyonluk rakiplerimizden biri. Ayrıca Orduspor ligin deplasmanda en çok kazanan ve en az kaybeden takımı yani deplasman lideri bir takım. Maça çok iyi başladık. İlk yarı oyunda yapılması gereken ne varsa yaptık. İkinci yarıda belki iyi oynamadık ama oyuncularım insan üstü bir mücadele örneği sergilediler. İlk yarıdaki oyunlarından, ikinci yarıdaki mücadelelerinden dolayı oyuncularımı kutluyorum. Artık önümüzdeki haftaki maçı da kazanarak koyduğumuz hedeflere ilerlemek istiyoruz" dedi.

Mersin İdmanyurdu'nun oyuncusu Veli Acar ise kendi adlarına kazanılması gereken bir maçı kazandıklarını belirterek, "Orduspor bizim şampiyonluktaki rakibimizdi. İlk yarı iyi oynadık. İkinci yarı sahaya istediğimiz oyunu yansıtamadık. Ancak 3 puan aldığımız için mutluyuz. Önümüzdeki maçları da kazanıp şampiyonluk hedefimize emin adımlarla ilerlemek istiyoruz" diye konuştu.

Mersin İdmanyurdu'nun oyuncusu Nurullah Kaya da kendileri için önemli bir maç olduğunu kaydederek, "Üstümüzde olan bir takımla maç yaptık. Galip gelmememiz gereken bir maçtı ve bunu başardık. İlk yarı iyiydik ama ikinci yarı durgunduk. Galibiyet serisine devam etmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

ORDUSPOR CEPHESİ
Orduspor Antrenörü Erkan Sözeri, oyuna iyi başlayamadıklarını belirterek, "Oyunun hemen başında gol yedik. Buda tabi bizim oyun ritmimizi bozdu. İlk yarı futbol doğruları adına sahada hiçbir şey yapamadık. Devre arasındaki konuşmalarımızın ardından ikinci yarıya iyi başladık. Futbol doğruları adına ne varsa bu yarıda yaptık. Kazanmak için her şeyi yaptık. İkinci yarı kazanabilecek düzeyde futbol oynadık ve mücadele ettik. Ancak topunda kaleye girmesi lazım, yoksa mağlup olursunuz. Bugün şansızlığımızı da kıramadık. Çok net pozisyonlarımızı gole çeviremedik. Mersin İdmanyurdu'nu da tebrik ediyorum. Kaybettiğimiz için üzgünüz. Ancak önümüzde daha 16 maç var. O yüzden bu uzun soluklu maratonda daha çok sonuçlar alınacaktır. Artık önümüze bakmalıyız" ifadelerini kullandı.

Orduspor'un oyuncusu Erkan Sekman ise zor bir maç olacağını bildiklerini ifade ederek, "Tempolu ve daha çok isteyenin kazanacağı bir maç olacağını biliyorduk. İlk yarı istediğimiz oyunu ortaya koyamadık. İkinci yarı ise toparlandık ve ikinci yarı pozisyonlar yakaladık. Ahmet Şahin'i de ayrıca tebrik etmek gerekir. Bugün çok iyi bir oyun ortaya çıkardı. Kaybettiğimiz için üzgünüz. Artık önümüzdeki haftaya bakacağız" diye konuştu.

Orduspor'un oyuncusu Tuna Kaya da ilk devre ile ikinci devrenin ayrı ayrı değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizerek, "İlk devre sahada hiçbir şey yapmadık. İkinci yarı ise rakip üzerinde çok üstün bir oyun ortaya koyduk ama golü bulamadık. Tabi biz nasıl böyle maç kaybediyorsak rakiplerimizde ilerleyen haftalarda bu şekilde maç kaybedecektir. Zamanımız azalıyor ama biz kafada bulunmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Önümüzdeki maçlarda bunu telafi edeceğimize inanıyorum" dedi.
Editör: Barış Köksal