Mersin Valiliği himayesinde, Büyükşehir Belediyesi, Erdemli Belediyesi ve Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği’nin destekleriyle gerçekleşen festivalin Kızkalesi Halk Plajında düzenlenen açılış törenine çok sayıda davetli katıldı. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz İstanbul’da bulunan ve minyatür tarihi eserlerin sergilendiği MiniaTürk’de Kızkalesi’nin de minyatürünün sergileneceğini söyledi.

Vali Özdemir Çakacak, artan refah düzeyine paralel olarak turizmin de en hızlı gelişen sektörlerden biri olduğunu vurguladığı konuşmasında, turizmin tek başına bir sektör olmadığını belirterek, "Turizm sektörüne yatırım yapan ve istihdamı arttıran ülkeler, turizm gelirinde ciddi bir artış yakalamaktadır. Turizmin gelişmesi tarımdan ulaşıma birçok sektörü de olumlu etkilemekte, bu nedenle dünyadaki tüm ülkeler turizm pastasından pay alma çabası içerisindedir. 40 milyonu aşan turist sayısı ve 35 milyar doları aşan turizm gelirine sahip ülkemizde ise turizm sektörüne yapılan yatırımların sayısı her geçen gün çoğalmakta, hem ülkemizin tanıtımı hem de turizmden payımıza düşen gelirin artmasına yönelik çalışmalar yoğun bir şekilde devam etmektedir" dedi.

Mersin’in sahip olduğu 321 kilometrelik sahil şeridi, doğal ve tarihi zenginlikleri ile çok önemli bir kültür merkezi olduğuna değinen Çakacak, "Sahil, yayla ve inanç turizmine yönelik sahip olduğu değerler Mersin’i hem yerli hem de yabancı turistler açısından bir cazibe merkezi haline getirmektedir. Sahip olduğumuz bu potansiyel göz önüne alındığında biz de turizmden daha fazla pay almanın çabası içerisindeyiz. Bu yıl 4.'sü yapılan Kızkalesi Turizm Festivali, hem bölgeye daha fazla turist çekebilmek hem de bu güzellikleri ülkemize ve yurt dışına duyurabilmek için iyi bir fırsattır. Bu ve benzeri fırsatları ilimiz için kazanca dönüştürmek adına elbirliğiyle çalışmalara devam edeceğiz” diye konuştu.
Editör: Barış Köksal