Mersin'de Suriyeliler tarafından bir kişinin bıçakla öldürülmesinin ardından provokasyon amacıyla bazı gruplar tarafından çıkarılan kavgada 7 kişi yaralandı.

 Polis, kavgaya karışan 11 kişiyi gözaltına aldı

Mersin'de Suriyeliler tarafından bir kişinin bıçakla öldürülmesinin ardından provokasyon amacıyla bazı gruplar tarafından çıkarılan kavgada 7 kişi yaralandı. Polis, olaylara karışan 11 kişiyi gözaltına aldı. Edinilen bilgiye göre, 2 gün önce merkez Akdeniz ilçesine bağlı Şevket Sümer Mahallesi'nde yaşayan Suriyeliler ile mahalle sakini Hanifi Hisak (24) arasında henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı tartışma çıktı.

Tartışmanın kavgaya dönmesi ile bıçakla ağır yaralanan Hanifi Hisak, olay yerinde hayatını kaybetti. Olayın ardından 5'i kardeş 7 Suriyeli Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alınmıştı. Dün, Hanifi Hisak'ın öldürülmesinden sonra bu olayı bahane ederek toplanan grup ile bölgede yaşayan Suriyeliler arasında kavga çıktı.

Söz konusu grubun Suriyelilere saldırması üzerine taş ve sopaların kullanıldığı kavgada 7 kişi yaralandı, 2 iş yeri ile 3 araçta hasar oluştu. Olayın terör örgütü sempatizanlarının provokasyon girişimi olduğunun belirtilmesi üzerine bölgeye çok sayıda polis ve zırhlı araç gönderildi. Kavgada yaralanan 7 Suriyeli, çevredeki hastanelerde tedavi altına alındı. Bölgede yoğun güvenlik önlemleri alan polis ekipleri, mahallerde toplanan gruplara dağılmaları yönünde uyarılarda bulundu. Bir süre daha uyarılarını devam ettiren polis amirleri, uyarıları dikkate almayan ve saldırıya karıştığı belirlenen 11 kişiyi gözaltına aldı.

Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne de olay yerine gelerek bilgi aldı. Mahalledeki vatandaşlarla sohbet ederek sakin olmalarını isteyen Şahne, provokasyonlara gelinmemesi uyarısında bulundu. Şüpheliler, Mersin Şehir Hastanesi'ndeki sağlık kontrollerinin ardından ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. Polis, mahalledeki yoğun güvenlik önlemlerini sürdürüyor.
 

Editör: Barış Köksal