Yürüyüş, 20-30 Haziran tarihleri arasında Mersin’de yapılacak olan 17. Akdeniz Oyunları tesislerini açmak üzere kente gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasını yaptığı sırada gerçekleştirildi. Forum Mersin Alışveriş Merkezi önünde bir araya gelen eylemcilere, sloganlar atarak Başbakanı istifaya çağırdılar. Eylemcilere CHP Mersin milletvekili Aytuğ Atıcı da eşlik etti. Burada eylemcilere seslenen Aytuğ Atıcı, bu direnişin bir siyasi hareket olmadığını ifade ederek, “Bu uyanış herhangi bir kitlenin tek başına hareketi değildir. Çok uzun zamandan beri özlediğimiz halk direnişidir. Bu direniş sadece hükümete yönelik değildir. Türkiye’de siyaset yapan, topluma önderlik yapan, iktidar partisi de, muhalefet partisi olarak bizlerde bu mesajları almak zorundayız. Bu mesajların gereğini yerine getirmek zorundayız” diye konuştu.
Konuşmaların ardından eylemciler, buradan GMK Bulvarı üzerinden Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nun önüne kadar yürüdü. Yürüyüş boyunca sloganlar atan grup, Başbakanı istifaya davet etti. Yürüyüşte bir grup kendilerini çeken Güvenlik Şube Müdürlüğü’nde görevli bir polis memuruna saldırdı. Saldırıda polis hafif yaralanırken, polis eylemcilerden koşarak kurtuldu.
Eylemcilerden bir grup ayrıca yürüyüşte, AK Parti Mersin İl Başkanlığı tarafından direklere asılan ‘Sayın Başbakanımız Mersin’e Hoş Geldiniz’ yazılı pankartları kopartarak yaktı. Yürüyüşlerini Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın önünde bitiren eylemciler, burada oturma eylemi yaptı.
Editör: Barış Köksal