Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi Başkanlığı, 'Engelli Birey Nakli ve Engelli Transfer Aracı Hizmeti' ile engelli vatandaşların sosyal hayata katılımlarını sağlayarak, güven içerisinde sokağa çıkabilmelerini ve ihtiyaçlarını karşılayabilmelerini amaçlıyor.

Yaptıkları hizmetlerle engelli vatandaşların yüzlerini güldürmeyi ve onları topluma kazandırmayı amaçladıklarını söyleyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Hayata geçirdiğimiz bu hizmet sayesinde engelli vatandaşlarımız evlerinden çıkarak günlük hayata karışma imkanı bulacak. Bizler engelli vatandaşlarımızın gündelik hayatlarında yaşadıkları sorunlara çözüm üretmek ve sosyal hayatta daha aktif olmalarını sağlamak için büyük bir gayretle çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızı Mersin’in her köşesinde mutlu görmek istiyoruz” dedi.

Transfer aracı hizmetinden, transfer araçları yaygınlık gösterene kadar merkezde ikamet eden ve toplu taşıma araçlarını kullanamayacak derecede ağır engeli bulanan bireyler, mesai saatleri içerisinde yararlanabiliyor. Engelli vatandaşlar, bulundukları mekanlardan hastane, okul, cenaze, kamu hizmet binaları gibi ihtiyaçları doğrultusunda gerekli yerlere gitmek için bu hizmetten faydalanabiliyor.

Randevu sistemi ile çalışan 'Engelli Birey Nakli ve Engelli Transfer Aracı' hizmetinden faydalanmak isteyen vatandaşların, '234 87 82 - 533 15 01' numaralarını ve 'Alo 153' çağrı merkezini arayarak talepte bulunabilecekleri belirtildi.

Editör: Barış Köksal