İddiaya göre, merkez Toroslar ilçesindeki Süleyman Gök Aile Sağlığı Merkezi’ne gelen bir şahıs, merkezdeki görevlilere denetimli serbestlikle cezaevinden çıktığını, iki gündür karakolda atması gereken imzayı atmaya gitmediğini söyleyerek, doktorun geçmişe yönelik rapor vermesini istedi. Şahıs, görevlilerin bunun mümkün olmadığını belirtmeleri üzerine küfür etmeye başladı. O sırada içeride hasta muayene eden Dr. Özer Kürkçü, şahıstan küfürlü konuşmamasını ve dışarıya çıkmasını istedi. Bunun üzerine küfürlerine devam eden şahıs, doktora saldırarak darp etti. Darp sonucu yaralanan doktor, meslektaşları tarafından götürüldüğü Mersin Devlet Hastanesi'nde tedavi gördü. Dr. Kürkçü, daha sonra Güneykent Polis Merkezi'ne giderek kendisini darp eden şahıstan şikayetçi oldu. Zanlının ise şikayet üzerine gözaltına alındığı bildirildi.

“ÖLDÜRÜLMEDİKÇE YAŞADIĞIMIZ ŞİDDET ŞİDDETTEN SAYILMIYOR”

Dr. Kürkçü’ye yapılan saldırıyla ilgili açıklama yapan Mersin Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Gürbüz Şen, yapılan saldırıyı kınadı. Kürkçü’nün aile sağlığı merkezinde görevi başında hasta muayene ederken darp edildiğini bildiren Dr. Şen, “Bu üzücü olay çok ucuz atlatılmıştır. Biz hekimler darp edilmedikçe ya da öldürülmedikçe yaşadığımız şiddet maalesef şiddetten sayılmamaktadır. Bakanlık bürokratlarının popülist politikaları için sağlık çalışanlarını hedef gösteren açıklamaları, meslek itibarını zedelemiş ve şiddet ortamının artmasına sebep olmuştur. Dün yaşanan şiddet olayı sonrası Mersin Toroslar Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü'ne telefonla ulaşmaya çalışan arkadaşımız, maalesef aramasının meşgule düşürülmesiyle ulaşamamıştır. Anlaşılan bizlere 7/24 çalışacaksınız diyen bürokratlar akşam saatlerinde rahatsız edilmek istememektedirler. Bu durumu kınıyoruz” dedi.

Aile hekimlerine, aile sağlığı merkezlerinde hiçbir güvenlik önlemi alınmadan nöbetler yazıldığını ileri süren Şen, yıllardır sağlıkta yaşanan şiddet olaylarına ve ölümlere rağmen sağlıkta şiddet yasasının çıkarılmamasını eleştirdi. Şen, “Aile hekimleri angarya görevler, iş güvencesiz çalışma, hukuksuz nöbetler, idari keyfi yönetimlerle tükenmişlik sendromuna girmiştir. Tüm amacımız sağlıklı yaşayan bir Türkiye'dir. Herkese ve her şeye rağmen nitelikli sağlık hizmeti üretmeye devam edeceğiz” diye konuştu.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: Barış Köksal