Mersin’in Tarsus ilçesinde 2 kadın hasta aynı gün hem mide küçültme hem de reflü ameliyatını birlikte oldu. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Erdal Cücük tarafından Medical Park Tarsus Hastanesi’nde gerçekleştirilen ameliyattan sonra dren bile takılmayan kadın hastalar 1 gün sonra yürümeye başladı.

Avustralya’nın Melbourne kentinde yaşayan 39 yaşındaki Ebru Kahra ansoy, uzun yıllardır yaşadığı kilo sorunu hareketlerini kısıtlamaya başlayınca spor ve diyet yaptı. Sonuç alamayan Kahramansoy, kendisi gibi Avustralya’da yaşayan bir tanıdığının Op. Dr. Erdal Cücük tarafından yapılan tüp mide ameliyatıyla kilo verdiğini öğrendi. Yaptığı araştırmada Op. Dr. Cücük ve Medical Park Tarsus Hastanesi’yle ilgili bilgilere ulaşan Kahramansoy, ameliyat için Türkiye’ye geldi. Ebru Kahramansoy, görüştüğü Op. Dr. Erdal Cücük’e, reflü hastalığı olduğunu ve bunun için de ameliyat olmak istediğini söyledi.

Adana’da yaşayan Gül Türker ise 10 yıldır fazla kiloları, 2 yıldır da reflü hastalığıyla mücadele ediyordu. Kilolarından kurtulamayan Gül Türker, kuzeninin Op. Dr. Erdal Cücük tarafından tüp mide ameliyatı edilmesinin ardından zayıflamasına şahit oldu. Türker, kuzeninin tavsiyesi üzerine, midesini küçültmeye karar verdi. Muayene olduğu Erdal Cücük tarafından aynı gün içinde tüp mide ve reflü ameliyatını birlikte oldu.
 
Aynı gün ameliyat oldular

Her iki hastaya aynı gün Op. Dr. Erdal Cücük ve ekibi tarafından tüp mide ve reflü ameliyatı oldu. Midelerinin yaklaşık yüzde 80’i alınan ve reflü ameliyatları yapılan Ebru Kahramansoy ve Gül Türker’e operasyon sonrası dren takılmadı. İki hasta da 24 saat geçmeden yürümeye başladı. Op. Dr. Erdal Cücük, deneyimli bir ekip tarafından ileri teknoloji kullanılarak gerçekleştirilen tüp mide ameliyatlarının hastaya sıkıntı vermeden gerçekleştirilebildiğini belirtti.
 
Editör: Barış Köksal