Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Erdemli Deniz Bilimleri Enstitüsü (DBE) tarafından hazırlanan, TÜBİTAK tarafından da desteklenen 'Denizimi Tanıyorum ve Koruyorum' projesi kapsamında öğrencilere verilen eğitim programına katıldı.

Eğitimleri bir süre çocuklarla birlikte izleyen Başkan Tollu, eğitim sonunda da öğrencilerin belgelerini dağıttı.

Öğrencilerden çevreyi temiz tutma sözü de alan Başkan Tollu, “Çocuklarımızın çevreye karşı duyarlı yetişmesini istiyoruz. Eğitim sırasında öğrencilere eşlik ettim, çalışmalar hakkında bilgiler aldım. Böylesine önemli bir projeyi gerçekleştiren enstitü müdürümüz Prof. Dr. Ahmet Kıdeyş’e ve görev alan bütün akademisyenlere ayrıca teşekkür ediyoruz. Bu tür projeleri belediye olarak önemsiyoruz, destekliyoruz. Bu eğitimden geçen çocuklarımızın çevreye karşı daha duyarlı olacaklarına inanıyoruz. Proje de emeği geçen herkesi bir kez daha tebrik ediyorum” dedi.

Enstitü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kıdeyş ise projenin Mersin, Trabzon, İzmir ve İstanbul’da da aynı anda yürütüldüğünü belirterek, “Proje ile ulusal değerler olan denizlerin iyi çevresel duruma ulaşabilmesi ve iyi çevresel durumun sürdürülebilmesini hedefliyoruz. Çevre bilinci taşıyan ve denizi seven bireylerin yetişmesi ülkemiz geleceği açısından büyük önem taşıyor” diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrencilere katılım belgeleri Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ve Enstitü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kıdeyş tarafından takdim edildi.

Editör: Barış Köksal